Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

PRIJAVITE SE!

Objavljen Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim iznajmljivačima u Zadarskoj županiji

Autor: Portal ZL

21.06.2023. 19:08
Objavljen Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim iznajmljivačima u Zadarskoj županiji

Foto: ZADARSKA ŽUPANIJAAnalizom potreba Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih segmenata u razvoju županije te je izradila Program za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji. Naime, privatni smještaj najbrojniji je u ukupnoj strukturi naših smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu kako bismo dodatno brendirali Zadarsku županiju, a među našim gostima i dalje podizali razinu zadovoljstva pruženom uslugom. Kroz privatni i obiteljski smještaj naši gosti imaju priliku doživjeti izravni kontakt s lokalnim stanovništvom i upoznati autohtonost i tradiciju mjesta u kojem borave, a upravo je to danas traženo i cijenjeno iskustvo koje traži sve veći broj svjetskih ljubitelja putovanja.


Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. Obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu.


Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i:


 • prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
 • dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
 • utjecati na podizanje standarda usluge i dodatno osnažiti turističku ponudu Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma te
 • službeno nagraditi najbolje primjere dobre prakse na godišnjoj svečanosti koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.


Nagrade se dodjeljuju s ciljem i u funkciji motiviranja privatnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije destinacije i poticanje uvođenja inovacija, poticanje kreiranja i razvoja novih proizvoda kao i turističke promocije te priznavanja uloženih napora od strane sudionika u promociji obiteljskog smještaja na području Zadarske županije kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Zadarske županije.


Na Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2023. godinu mogu se prijaviti privatni iznajmljivači apartmana/studio apartmana (najmanje 3*), kuća za odmor, soba sa pružanjem usluge doručka i seoskih domaćinstava na području Zadarske županije.


Nagrade će se dodijeliti za četiri glavne kategorije smještaja:


 • apartmani/studio apartmani (najmanje 3*),
 • kuće za odmor,
 • soba sa pružanjem usluge doručka i
 • seosko domaćinstvo.

Javni poziv je otvoren do 31. kolovoza 2023. godine.


Pobjednici osvajaju:


 • nagrada: 2.000,00 eura i zlatnu plaketu,
 • nagrada: 1.500,00 eura i srebrnu plaketu,
 • nagrada: 1.000,00 eura i brončanu plaketu.

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu.


Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom 2023. godine.


Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s web-stranice Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i turizam.


Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na tel. 023/350-430 ili 023/350-439.


Uključite se u projekt dodjele nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2023. godinu i pokažite nam zašto je upravo vaš smještaj idealna destinacija za odmor.