Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Božićna bakalarijada

Ne kuha se ručak, već svi idu u park na bakalar

Autor: Matea Guzalić

23.12.2022. 14:22
Ne kuha se ručak, već svi idu u park na bakalar

Foto: Arif SitnicaBakalar je delicija koja je već desetljećima dio kulinarske tradicije za vrijeme božićnih blagdana. Obiteljski ručak je postao nezamisliv bez ovog specijaliteta, a često se organiziraju i brojne gastronomske manifestacije u kojima bakalar ima glavnu ulogu. Tako se i u Biogradu na Moru u predivnom i zelenom centralnom parku održala Božićna bakalarijada zahvaljujući kojoj su svi posjetitelji mogli uživati u ovom ukusnom i besplatnom obroku.


Ovaj gastronomski događaj organizirala je Srednja škola Biograd na Moru u suradnji s Turističkom zajednicom grada Biograda na Moru. Sudjelovali su i brojni učenici navedene srednje škole koji su pomagali s pripremom hrane i serviranja obroka svim posjetiteljima parka.


Tako je miris finog bakalara ispunio predivan centralni park, a veseli okupljeni ljudi su uz ukusnu hranu uživali i u prigodnoj božićnoj glazbi.
– Ovo je tradicionalna bakalarijada Srednje škole Biograd na Moru u suradnji s Gradom Biogradom i Turističkom zajednicom. Svake godine naši profesori kuharstva i sve tri godine naših učenika kuhara sudjeluju u pripremi bakalara i brudeta, pa smo tako i ove godine odlučili počastiti naše građane za ove nadolazeće blagdane. Svu ovu ukusnu hranu pripremaju profesori Marin Banović i Kristijan Pezelj u suradnji sa svojim učenicima. Dođe nam dosta gostiju, oni su već upoznati s ovom akcijom, a hrana je stvarno ukusna, izjavila je Petra Zdrilić, pedagoginja Srednje škole Biograd na Moru.


Ova bakalarijada održala se u sklopu Adventa u Biogradu čiji je cilj uljepšati predblagdansko vrijeme u ovom gradu, a brojni posjetitelji su se usuglasili da je atmosfera veoma ugodna te da je hrana ukusna.


– Ovo je već tradicionalna manifestacija, trudimo se svake godine podružiti na ovakav način jer nam je druženje zapravo najbitnije, a bakalar je jedna usputna i zgodna stvar. Ovo je od velike pomoći građanima koji ne moraju kuhati ručak, već svi mogu doći u park na bakalar! Organiziran je i božićni susret šest klapa s područja Zadarske i Šibenske županije na istom mjestu u parku. Tako da, bakalar je za tijelo, a klape su za dušu. Mislim da je ovo jedna lijepa zaokružena priča vezana za Badnjak i Božić, izjavila je Nives Jeličić, direktorica Turističke zajednice grada Biograda na Moru dodajući da je ova godina bila jako dobra što se tiče svih turističkih pokazatelja, a najvažnije od svega im je da sezona ranije kreće i kasnije završava.


Nakon ovih zanimljivih događaja, grad Biograd na Moru organizira i predivan doček Nove godine uz glazbeni nastup Matije Cveka na već postavljenoj pozornici u parku!


Foto


Božićna bakalarijada Biograd na Moru


avatar

Snimio: Arif Sitnica


23.12.2022. 14:17
Galerija

Foto: Arif Sitnica