ponedjeljak, 11. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Povodom Dana grada Zadra

Narodni muzej poziva: Fotografirajte skrivne kutke svoga grada

Autor: Portal ZL

02.10.2023. 21:37
Narodni muzej poziva: Fotografirajte skrivne kutke svoga grada

Foto: NMZ/Ivana DražićPedagoška služba Narodnog muzeja Zadar poziva na fotografski natječaj »Skriveni kutak moga grada«. Natječaj se organizira u povodu Dana grada Zadra 2023. godine i namijenjen je svim osobama bez dobne granice. Tema natječaja su skriveni detalji grada Zadra za koje smatrate da su neprimijećena ljepota grada.


– Pozivamo Vas da nam pokažete Zadar kakvim ga vi vidite, obratite pažnju na sitnice koje vas okružuju, fotografirajte ih i pošaljite nama da ih pokažemo na izložbi. Uz svaku poslanu fotografiju opišite koji dio Zadra se nalazi na njoj i što predstavlja za vas i zajednicu, stoji u pozivu.


Za prijavu na natječaj potrebno je znati nekoliko pravila. Na natječaj se mogu prijaviti sve osobe bez dobne granice, fotografije mogu biti snimane fotoaparatom i/ili pametnim telefonima, veličina fotografije je najmanje 300 dpi, u JPG (JPEG) formatu. Svaka osoba može poslati maksimalno tri fotografije, a uz svaku je potrebno kratko pojašnjenje što je na fotografiji. Slanjem fotografija pristajete na njihovu objavu za potrebe natječaja. Ffotografije se šalju putem Wetransfera ili e-mail adrese na: [email protected]. Prilikom prijave potrebno je napisati ime i prezime, dob sudionika, naziv fotografije i kontakt, a sve pristigle fotografije će biti izložene u Edukativnoj dvorani Kneževe palače tijekom studenog.
Natječaj traje od 2. do 30. listopada 2023. godine, a izložba fotografija će biti otvorena od 6. do 24. studenog 2023. godine.