Foto: Bojan Bogdanić
Večerašnjim koncertom grupe Elemental na Staroj pijaci četvrti Festival mesa Meat Me ulazi u svoju završnu fazu. Meat Me 4.0 dosljedno je nastavio niz od tri prethodna festivalska eventa koja su prezentirala gastronomiju, prvenstveno mesne namirnice i jela Zadra i njegovog kraja.
Pa i u svojoj završnoj, vikend fazi, kada je festivalsko radno vrijeme produženo do 24 sata, Meat Me 4.0 nasljeđuje svoja prošla izdanja pod geslom – „Mesa i igara!“. Zato u petak navečer sviraju Elemental, a u subotu grupa Silente. Zagrebački bend Elemental nastupa večeras u 21 sat i ove godine slavi četvrt stoljeća glazbe i stihova bez kojih je danas teško zamisliti domaću glazbenu scenu. Bili su među pionirima domaćeg hip hopa, predvodnici generacije koja je jasno izražavala stav, pazeći pritom na umjetničku vrijednost i kvalitetu svakog aspekta kulture koje su bili dio. Remi i ekipa predstavit će nam svoju originalnu glazbenu smjesu koja kombinira različite glazbene žanrove, uključujući hip-hop, elektroniku, rock i alternativni beat.
U petak ujutro gastronomski show priredio je nadaleko poznati zadarski chef Tomislav Karamarko. Tema koju je obradio uz pomoć učenika HTU škole Zadar bila je divljač. Vepar u bogatom tamnom umaku s njokima te teleći medaljoni s brusnicama i vrganjima s knedlama od kruha kao prilogom – jela su kojima je Karamarko dao posvetu dalmatinskoj i hrvatskoj gastronomskoj baštini. Glavna staništa ove krupne divljači su, bar do prije desetak i više godina, bila daleko od Dalmacije, ali su tamni umaci s divljači odavno ušli u sezonske jelovnike u ovom kraju. Festivalski se ambijent sjajno ovih dana uklopio u razigranu svakodnevicu glavne zadarske Tržnice. A baš je zadarska pijaca ovih dana puna i šarena: ima tu svega, od kasnih bresaka, jabuka i grožđa, tek pristiglih mandarina, ličkih svježih vrganja, tek ubrane svježe endivije, ali i još uvijek mirisnih rajčica… U cijelom tom pijačno-festivalskom šušuru dobro je zastati i u opuštajućem atriju Wine Gardena, koji u okviru Meat Me 4.0 vrlo odgovorno i sadržajno predstavlja vina zadarskog kraja.
Dok traje festival dimit će se i s festivalskog roštilja na kojem je moguće dobiti svega, od bifteka do janjetine. Tako će biti, naravno, i večeras kada stižu Remi i Elemental, a ulaz je, naravno, besplatan…
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Plodovi zemlje i mora
NAJULOV 2024.