Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

iznos od 10.200kn

Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi donirana sredstva s Meat Me 3.0 Festivala

Autor: ZL

01.12.2022. 14:30
Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi donirana sredstva s Meat Me 3.0 Festivala

Foto: TZ ZadarDirektor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka uručio je danas donaciju ravnateljici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Diani Radić Škara u iznosu od 10.200 kuna, namijenjenu za opremanje ugostiteljskih kabineta, odnosno praktični rad učenika ove škole.


Iznos je prikupljen prodajom jela na ovogodišnjem izdanju zadarskog Festivala mesa Meat Me 3.0, u kojemu su značajnu ulogu imali učenici i profesori HTUŠ. Pod vodstvom Renata Kraljeva svakodnevno su sudjelovali u pripremi i serviranju jela te se na taj način u praksi upoznali s gradivom koje tijekom godine uče u svojim kabinetima.


– Naša suradnja s profesorima i ravnateljicom je uvijek na visokoj razini, a bez učenika ova manifestacija u velikom dijelu ne bi mogla biti održana. Lijepo je vidjeti našu mladost i struku koja je budućnost hrvatskog turizma i ugostiteljstva. Čast nam je i privilegija donacijom pomoći kupnju određenih sadržaja koji će doprinijeti obrazovanju kadra, rekao je nakon donacije direktor Paleka.
Ravnateljica Radić Škara istaknula je kako je svaka ovakva donacija dobrodošla, budući da je obrazovanje kadra u ugostiteljstvu, zbog skupe oprema i namirnica, podosta zahtjevno.


– Lijepo je da smo našim radom ostvarili neku financijsku korist, ali prije svega što su naši učenici imali priliku predstaviti se svojim sugrađanima, to su im najdraži dani u školskoj godini. Na festivalima Tuna, Sushi & Wine i Meat Me imamo suradnju od prvih izdanja, vjerujem da ćemo na zadovoljstvo svih koji su uključeni s njom i nastaviti, ističe Radić Škara.


Prva prilika ukazat će se već na proljeće, kada je zakazano novo izdanje Tuna, Sushi & Wine Festivala.