Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

SVETA MISA

Nadbiskup Zgrablić: "Upućujemo naše molitve za sve duše poginule u Škabrnji...."

Autor: R.H.

18.11.2023. 12:08
Nadbiskup Zgrablić:

Foto: Luka JeličićNa 32. obljetnicu stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu u subotu, 18. studenoga, misu za sve stradale u Domovinskom ratu u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji predvodio je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić, koji je u svojoj propovijedi još jednom podsjetio na žrtvu koju je podnijelo to ravokotarsko mjesto.


– I ove godine okupili smo se u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji kako bismo s dubokim poštovanjem, molitvom i ovim euharistijskim slavljem obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Došli smo i ove godine, 18. studenog u Škabrnju, obilježiti najtužniji dan u povijesti ovog ravnokotarskog mjesta. Ovog se dana prisjećamo ratne 1991. godine kada su Škabrnju okupirali pripadnici JNA i srpski pobunjenici. Toga dana ubijena su 43 civila i 15 branitelja.

U ovom naselju, selo su spalili i u potpunosti uništili, a katoličku crkvu do temelja srušili. Nakon što je selo opustošeno, cijeli je kraj miniran. Nažalost, u danima koji su slijedili te godine, bilo je i još žrtava u ovom kraju. U ovom euharistijskom slavlju Bogu upućujemo naše molitve za sve duše poginule u Škabrnji, kao i za duše svih pokojnika, civila i branitelja u Vukovaru, i u cijelom Domovinskom ratu. Molimo za sve one koji su umrli od posljedica ratnih stradanja i razaranja u Domovinskom ratu. Naše molitve upućujemo i za sve nestale i ranjene u Domovinskom ratu, kao i za sve njihove obitelji, poručio je zadarski nadbiskup.