Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ukrašavanje grada

Na Narodni trg stiglo božićno drvce, smreka visoka 15 metara

Autor: Alen Plahinek

30.11.2022. 12:32
Na Narodni trg stiglo božićno drvce, smreka visoka 15 metara

Foto: Ana ŠarićPriprema za Božić u Zadru traju već nekoliko tjedana, počevši od prvih postavljenih lampica još prije nekoliko tjedana pa sve do uređenja adventskog trga. Prošlog nam je tjedna počeo i nezaobilazni Advent, a jučer nam je na Narodni trg stiglo i veliko božićno drvce. Pročelnik UO za komunalne djelatnosti zaštitu okoliša Robertino Dujela dao nam je nekoliko informacija vezanih uz samo drvce koje još uvijek čeka na svoje ukrase.


– Smreka je visoka 15 metara, a dolazi s područja Šumarije Korenica. U okviru proračunske pozicije od ukupno 400 tisuća kuna za božićno-novogodišnje ukrašavanje na cijelom području grada Zadra imamo uključenu i nabavu, prijevoz, postavljanje, učvršćivanje, uklanjanje te odvoz na deponiju božićne jele. Narodni trg krasit će sve do blagdana sv, Stošije, 15. siječnja 2023. Trošak oko same jelke je 25 tisuća kuna, poručio je Dujela.


Vjerujemo kako će i ove godine, kao i mnogo prethodnih, božićno drvce sjajiti svojim punim sjajem te krasiti naš glavni trg.