Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ODREĐN BUDŽET

Na nekim lokacijama već postavljeni božićno-novogodišnji ukrasi

Autor: Matea Guzalić

03.11.2022. 13:01
Na nekim lokacijama već postavljeni božićno-novogodišnji ukrasi

Foto: Arif Sitnica

Već smo započeli s postavljanjem ukrasa po utvrđenim lokacijama kako bismo spremni dočekali početak adventa, te kako nas ne bi iznenadile neke vremenske neprilike, kazao je pročelnik DujelaIako smo tek ušli u studeni u kojem brojni ljudi još uvijek koriste sunčane dane za kupanje u moru, Grad Zadar je već počeo s pripremama za nadolazeće blagdane. Naime, prije otprilike dva tjedna započeto je podizanje i postavljanje božićnih ukrasa na nekoliko lokacija u gradu.


– Već smo započeli s postavljanjem ukrasa po utvrđenim lokacijama kako bismo spremni dočekali početak adventa, te kako nas ne bi iznenadile neke vremenske neprilike. Uobičajena četiri tjedna aktivne prigodne rasvjete zasad su u planu i ove godine, no razmotriti ćemo sve preporuke koje pristignu, kazao je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.


Nema novih ukrasa


Kako doznajemo u Gradskoj upravi, ove godine neće biti novih ukrasa, nego će se servisirati već postojeći.
– Uobičajeno smo dio raspoloživih proračunskih sredstava koristili za nadopunu ukrasa iz godine u godinu, no ove godine smo naglasak postavili na servisiranje postojećih. Ne samo iz razloga preporuke štednje, već i iz činjenice da četverogodišnji ugovor povjerenih poslova božićno-novogodišnjeg ukrašavanja istječe sljedeće godine, te raspoložive ukrase pred raspisivanje novog natječaja za odabir izvođača želimo imati u ispravnom stanju, kazao je Dujela.


Uz prigodna šarena svjetla postavljena po brojnim zadarskim ulicama koja će građanima dati pravi božićni ugođaj, na Narodnom trgu će tradicionalno biti postavljena jelka. Ugovoreni izvođač postavljanja božićno-novogodišnjih ukrasa je Marex elektrostroj, a ukupni budžet Grada Zadra za ukrašavanje već godinama ne prelazi 400.000 kuna.