Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jednostavni i efektni

Izradite sami adventski vijenac. Imamo 5 odličnih DIY ideja

Autor: Mija Dropuljić

26.11.2022. 08:02
Izradite sami adventski vijenac. Imamo 5 odličnih DIY ideja

Foto: FOOT: iStock

Ukrasite svoj dom na originalni načinAh, taj prosinac! Najljepše doba u godini je ujedno i ono najkreativnije. Tada obožavamo izrađivati razne ukrase za dom. Među najpopularnije DIY projekte ubraja se izrada adventskog vijenca. 


Ako ste se ove godine zaželjeli jednog uistinu posebnog adventskog vijenca, donosimo odlične DIY ideje uz pomoć kojih ćete unijeti blagdanski duh u svoj dom – i to na jedan posve originalan način. 


Glamurozan vijenac s vinskim bocama


Ovaj adventski vijenac je idealan za sve vinoljupce. Izrađuje se od praznih vinski boca. Sve što vam je potrebno su četiri boce, četiri visoke svijeće, akrilni lak za bojanje, snop lampica i brojke od jedan do četiri. 
Sve što trebate je uz pomoć laka odabrane boje pobojati boce (učinite to na otvorenom), ostavite da se posuše, za što je potrebno oko pola sata. Ukrasite boce po želji. 


Boho adventski vijenac


Ovaj adventski vijenac u kalupu dobar je gotovo kao torta. Potreban vam je kalup za kuglof, četiri svijeće, četiri svijećnjaka i ukras po izboru, poput štapića cimeta i kriški sušene naranče. 


Adventski vijenac na staklu


Veoma zanimljiv i kreativan vijenac možete napraviti uz pomoć staklenki. Sve to vam je potrebno su razne figurice i božićni ukrasi, malo stiropora koji glumi snijeg i mašte. U svaku staklenku posložite ukras po izboru, a na vrhu stavite svijeće. 


Prirodni adventski vijenac


Ako volite provoditi vrijeme u prirodi, onda je ovaj DIY idealan za vas. Sve što vam je potrebnu je deblja duga grana u koju ćete zabiti četiri svijećnjaka i vijenac ukrasiti po želji. 


Slatki vijenac u malim lončaricama


Ovaj jednostavni vijenac izrađuje se u malim lončaricama u koje možete staviti zemlju i zabiti svijeće. Ako nemate lončarice iste boje, uvijek iz možete pobojati u željenu boju.