ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SPORT I ZDRAVLJE

Na izazovu "Najjače škole u gradu" sudjelovalo 75 učenika iz 15 ekipa

Autor: Nikolina Lucić

17.05.2023. 19:33
Na izazovu

Foto: Mate KominaNakon cjelogodišnjeg školskog natjecanja u organizaciji Ekonomsko – birotehničke i trgovačke škole (EBTŠ) Zadar održano je finale izazova “Najjače škole u gradu”, koje EBTŠ organizora uz Zadarsku županiju, Decatlon i Imperyum gym. Ugostili su 10 škola s 15 ekipa iz cijele županije uz goste iz Istre. Uz pregršt pozitivne atmosfere, dobru glazbu i vježbe istezanja, mladi su Zadrani krenuli u fer sportsku borbu. Ana Miočić, voditeljica projekta kratko nam je kazala kako je EBTŠ projekt “Najjače škole” započela prije dvije godine s ciljem promicanja sporta i zdravih životnih navika.


– Natjecatelja je puno, a sučelit će se u pet disciplina i tako napornim radom, trudom i timskim radom zaslužiti laskavu titulu “najjače škole”, dodala je Miočić, istaknuvši kako su djeca za završno natjecanje marljivo radila tijekom cijele godine.


– Učenici su nositelji ovog projekta i na njih smo najponosniji, naglasila je Miočić, dok je ravnateljica ove škole Zdenka Sršen-Juričević čestitala svim sudionicima i otvorila natjecanje.


Cjelogodišnja priprema
– Priča je ovo koja živi već neko vrijeme, a u promociji zdravih navika spaja nas profesore i učenike. Mentori svake skupine tijekom cijele su se godine sa svojim timovima pripremali za ovaj dan. Uloga sporta u razvoju mladih, ne samo fizičkom nego i mentalnom je njegova važna odgojna komponenta, kazala je Sršen-Juričević, nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasan pljesak zahvale profesorima tjelesne i zdravstvene kulture.U izazovu je sudjelovalo 15 timova iz 10 srednjih škola Gimnazije Franje Petrića, Zadar, Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, Tehničke škole, Gimnazije Jurja Barakovića, Medicinske škole Ante Kuzmanića, Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, Pomorske škole Zadar, uz domaćina Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu Zadar, a ugostili su i Srednju školu Zvane Črnja iz Rovinja, iz Istarske županije.


Poticaj za bavljenje sportom


Svaka škola predstavila se s timom od petero učenika koji su se natjecali u disciplinama trbušnjaci, marinci, vijača i čučnjevi. Škola pobjednica nosi kući naslov “Najjače škole u gradu” za 2023. godinu. Ovim projektom EBTŠ potiče učenike i profesore na bavljenje sportom, na zdrav život i međuškolske aktivnosti uz zabavu i druženje. Veliki je to događaj za školu, koja kao prošlogodišnja pobjednica uz Gimnaziju Franje Petrića ponovno dala sve da obrani titulu “Najjače škole u gradu”.


Foto


Na izazovu "Najjače škole u gradu" sudjelovalo 75 učenika iz 15 ekipa


avatar

Snimio: Mate Komina


17.05.2023. 19:32

Galerija

Foto: Mate Komina