Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Odlična ideja

EBTŠ kreativnim videom sudjelovala u borbi protiv širenja lažnih vijesti

Autor: A.Š.

03.02.2023. 09:47
EBTŠ kreativnim videom sudjelovala u borbi protiv širenja lažnih vijesti

Foto: Arhiva ZL/Marin GospićUred Europskog parlamenta u Hrvatskoj za srednje škole iz Republike Hrvatske organizirao je nagradni video-natječaj EUROSCOLA – ZAJEDNOZAEU: SUZBIJANJE LAŽNIH VIJESTI I DEZINFORMACIJA.


Sudjelovanjem u natječaju, učenice i učenici srednjih škola imali su priliku osvojiti putovanje u Europski parlament u Francuskoj u prvoj polovici 2023. godine.


Natječaj za sudjelovanje u programu Euroscola bio je otvoren od 5. prosinca 2022. do 18. siječnja 2023. godine, a od učenika srednjih škola tražilo se da predstave ideje za prepoznavanje i borbu protiv širenja lažnih vijesti i dezinformacija izradom kratkog videa (trajanja do 60 sekundi) na platformi TikTok. Dodana vrijednost osmišljavanju i snimanju videa bilo je i promoviranje kampanje i platforme zajednoza.eu.
U ovaj se natječaj uključila i Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar s vrlo kreativnim videom. Učenice 3. g razreda Maria Stojanov, Mara Kraljev, Anamarija Kalmeta, Angela Marnika, Ema Labura, Marta Babić i Martina Vedrić te učenica 3. e razreda Iva Josipa Marić na kreativan su način obradile i predstavile temu vezanu uz prepoznavanje i borbu protiv širenja lažnih vijesti i dezinformacija na TikTok platformi, a njihov uradak možeze pogledati u nastavku. Bravo za djevojke.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli EBTŠ Zadar (@ebtszadar)