Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Panel rasprava

Marketinške inovacije u turizmu otvaraju put produktivnosti

Autor: Nikolina Lucić

23.11.2022. 16:56
Marketinške inovacije u turizmu otvaraju put produktivnosti

Foto: Arif Sitnica - Martina Pernar Škunca, Josip Zurak, Selma Čmelik i Marija OblakovićPanel na temu »marketinških inovacija u turizmu« jučer je u ambijentu TI bara okupio eminentne hrvatske stručnjake, Selmu Čmelik (CEO Zone plus), Martinu Pernar Škunca, direktoricu marketinga Paške sirane i Josipa Zurka (CEO Authland).


Zamisao ovog panela bila je ugraditi uspješne poslovne ideje svim okupljenima te potaknuti njihovo povezivanje i umrežavanje.


– Druženje smo organizirali kako bismo se malo umrežili i povezali sa zadarskom poslovnom zajednicom. ZŠEM aktivno surađuje s poslovnom zajednicom, a najviše nas zanimaju trendovi u poslovanju, konkretno marketinške inovacije u turizmu. ZŠEM kontinuirano unapređuje svoje programe osluškujući potrebe poslovne zajednice, a iz tog smo razloga i napravili današnje druženje. Dakle, ideja nam je da se povežemo i da vidimo koji su trendovi i inovacije u turizmu, te da istražimo kako zajedničkim snagama doći do boljih rezultata, izjavila je Marija Oblaković, moderatorica panela.
Panelisti su bili uspješni poduzetnici koji su kroz svoje govore dijelili detalje svojih poslovnih karijera i obrazovanja.


– Za ZŠEM me vežu samo lijepe uspomene i tamo sam stekla znanja koja mi danas pomažu u poslovanju. Moje poslovanje se usko vezuje uz turizam, stoga je moja uloga u ovom panelu pričati o inovacijama u turizmu, izjavila je Martina Pernar Škunca.


– Moj zadatak na ovom panelu je predstaviti svoju poslovnu priču jer je to zapravo i cijela namjera ovog događaja. Htjela bih naglasiti da je digitalni marketing dovoljno poznat poduzetnicima, no još uvijek nisu svi digitalizirali svoja poslovanja na razinu na kojoj bi to isto poslovanje bilo automatizirano i na kojoj bi generiralo ono što bi trebalo, a to je više vremena, produktivnosti i profita, kazala je Selma Čmelik.