Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Top lista

Mario Paleka među Uhljebima godine, evo koje je mjesto zauzeo

Autor: Portal ZL

01.01.2024. 15:55
Mario Paleka među Uhljebima godine, evo koje je mjesto zauzeo

Foto: Luka JeličićPočetak godine dobro je vrijeme za dodijelu nagrada najzaslužnijima u nekom polju, a portal Index je i ovu Novu godinu iskoristio kako bi dodijelo nagradu za Uhljeba godine. Ovu ne laskavu titulu tako je ponio ministar vanjskih poslova u vladi Andreja Plenkovića Gordan Grlić Radman koji je osvojio 35.309 glasova čitatelja. Drugoplasirani je donedavni ministar Mario Banožić, koji je dobio 33.591 glas.


Među svim kandidatima, ove se godine našao i bivši direktor Turističke zajednice Grada Zadra koji je tako, zahvaljujući glasovima čitatelja diljem Hrvatske, dospio na deveto mjesto ljestvice sa 7.385 glasova. Prije njega na listi su se još našli Vinko Zulim, Marija Vučković, Marko Milić, Frane Barbarić, Vlado Bagarić te Gabrijela Žalac koja se smjestila odmah nakon dvojice ministra.


Podsjetimo, Mario Paleka uzburkao je javnost kad je u listopadu otišao na putovanje u New York koje je trebalo biti za promociju Zadra, a ispao je fijasko.
Svrha putovanja bila je ta da se Zadar Njujorčanima predstavi kao turistička destinacija za Amerikance. Koštalo je to 68.156,46 eura, što je uključivalo aviokarte, smještaj, usluge restorana Delmonicos, novinarske tekstove, nabavu i transport hrane, fotografske usluge…


Osim Paleke, putovali su i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, djelatnici zadarske TZ Lucija Grubić, ugostitelji i glazbenici, novinari…