Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKOG SDP-A

Jure Zubčić o ostavci Paleke: 'Očekujem uskoro odgovor od TZ-a na troškove puta'

30.10.2023. 18:22
Jure Zubčić o ostavci Paleke: 'Očekujem uskoro odgovor od TZ-a na troškove puta'

Foto: Luka JeličićPredsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić oglasio se nakon ostavke Marija Paleke i poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:


– Zadarski HDZ ima jednu izrazito odbojnu karakteristiku; kad naprave gadarije javnim novcem iznađu krivca i sve svale na njega. Njihova maksima je da se mora naći “žrtveno janje”i jer će se tako, tobože, otkupiti grijesi HDZ-a. Jasno je svima da je Mario Paleka bio loš direktor Turističke zajednice. Jasno je da je trebao otići i prije ovog puta u New York. Gadljivo je gledati kako redom Branko Dukić, Božidar Kalmeta i Šime Erlić sada nabacuju svu krivicu na Paleku.


Kao da ga HDZ nije kadrovirao, kao da oni nemaju odgovornost. Uostalom, Kalmeta je birao Dukića koji je dva puta birao Paleku. Istina je upravo suprotna onome što tvrdi ministar Erlić kako gradonačelnik Dukić nije mogao znati što će se sve događati na tom putovanju. Dukić je išao jer je točno znao kako će putovanje izgledati i zbog toga je i njegova odgovornost, a ne samo Paleke. Prvi sam, i prije snimke, rekao da se radi o privatnom putovanju što su snimke samo i potvrdile.
Bez obzira na ostavku, očekujem uskoro odgovor od TZ-a na troškove puta. Sad kad je Dukić preuzeo vođenje TZ-a možda će on ipak, za razliku od Paleke, razumjeti da se TZ financira javnim novcem te da imamo pravo znati i za troškove reprezentacije, a i mnoge druge, piše u priopćenju Jure Zubčića.