Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Medicinska škola

Korak bliže završetku velikog projekta

Autor: Nikolina Lucić

21.12.2022. 09:11
Korak bliže završetku velikog projekta

Foto: Zadra NOVAProjekt obnove i rekonstrukcije Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, koja bi nakon opsežnih radova trebala dobiti nove prostorije dobio je novi zamah potpisivanjem ugovora o javnoj nabavi za izvođenje radova na prenamjeni, rekonstrukciji i dogradnji s tvrtkom Tromont d.o.o. iz Splita u vrijednosti 48.250.354,06 kuna s PDV-om.


Ugovor su potpisali u ime naručitelja, ravnateljica Anita Basioli, a u ime izvršitelja izvršni direktor Ivan Parčina. Nakon potpisa ugovora, potpisnici su izašli na teren pregledati zgradu i dvorište buduće Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar prilikom čega je Basioli istaknula kako su potpisivanjem ugovora korak bliže do nove školske zgrade, tj. novih i boljih uvjeta za njihove učenike i djelatnike. Dan kasnije u prostorijama Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar potpisan je ugovor o javnoj nabavi za nabavu usluge stručnog nadzora gradnje i usluge koordinatora zaštite na radu. Ugovor je putem otvorenog postupka javne nabave dobila tvrtka Civil Engineering Consultancy d.o.o. iz Zadra. Vrijednost ugovora je 233.981,25 kn s PDV-om.


Radovi će se sufinancirati kroz projekt »Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva«.
Bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurana su u maksimalnom iznosu od 30 milijuna kuna dok će se ostatak sredstava osigurati kroz nacionalna sredstava i sredstva Zadarske županije kroz kreditno zaduženje.


Projektom se uspostavlja infrastruktura za modernizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti. U Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanja i osposobljavanja prilagođeni regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu. Škola projekt provodi u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Medicinskom školom u Rijeci te sa suradnicima – Hrvatskom obrtničkom komorom, Obrtničkom komorom Zadarske županije, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Srednjom školom Biograd na Moru, te Hrvatskom gospodarskom komorom i tvrtkom Fizio Vita d.o.o.