Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

radovi od siječnja

Potpisan ugovor za izvođenje radova na novoj Medicinskoj školi

Autor: ZL

20.12.2022. 09:08
Potpisan ugovor za izvođenje radova na novoj Medicinskoj školi

Foto: Arhiva ZL

Dana 8. prosinca 2022. godine u prostorijama Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar potpisan je ugovor o javnoj nabavi za izvođenje radova na prenamjeni, rekonstrukciji i dogradnji Medicinske škole Ante Kuzmanića – Zadar. Ugovor je putem otvorenog postupka javne nabave dobila tvrtka Tromont d.o.o. iz Splita.


Vrijednost ugovora je 38.600.283,25 kn bez PDV-a, odnosno 48.250.354,06 kn s PDV-om. Ugovor su potpisali u ime naručitelja, ravnateljica Anita Basioli, a u ime izvršitelja izvršni direktor Ivan Parčina. Nakon potpisa ugovora, potpisnici su izašli na teren pregledati zgradu i dvorište buduće Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar.


„Ovim potpisom korak smo bliže do nove školske zgrade, tj. novih i boljih uvjeta za naše učenike i djelatnike. “ – izjavila je prilikom potpisa ugovora ravnateljica Basioli.


Dan kasnije u prostorijama Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar potpisan je ugovor o javnoj nabavi za nabavu usluge stručnog nadzora gradnje i usluge koordinatora zaštite na radu. Ugovor je putem otvorenog postupka javne nabave dobila tvrtka Civil Engineering Consultancy d.o.o. iz Zadra. Vrijednost ugovora je 187.185,00  kn bez PDV-a, 233.981,25 kn s PDV-om. Ugovor su potpisali u ime naručitelja, ravnateljica Anita Basioli, a u ime izvršitelja Jasmina Ćoza, članica uprave.


Početak radova je predviđen za prvu polovicu siječnja 2023. godine.


Radovi će se sufinancirati kroz projekt „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“. Bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurana su u maksimalnom iznosu od 30 milijuna kuna dok će se ostatak sredstava osigurati kroz nacionalna sredstava i sredstva Zadarske županije kroz kreditno zaduženje.


Projektom „Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“ uspostavlja se infrastruktura za modernizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti. U Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanje i osposobljavanja prilagođeni regionalnim potrebama tržišta rada i suvremenim dostignućima u zdravstvu.


Zadarska Medicinska škola je imenovana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru zdravstva za područje pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske.


Škola projekt „Unaprjeđenje infrastrukture“ provodi u partnerstvu sa svojim osnivačem Zadarskom županijom i Medicinskom školom u Rijeci te sa suradnicima – Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Zadarske županije; Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar; Srednja škola Biograd na Moru; Hrvatska gospodarska komora i Fizio Vita d.o.o.


Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA je u suradnji s prijaviteljem pripremila i prijavila projekt te sudjeluje i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.