Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Važna vijest

Konačno postignut pomak u rješavanju problema stomatološke pomoći za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom

Autor: A.Š.

14.01.2023. 10:45
Konačno postignut pomak u rješavanju problema stomatološke pomoći za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom

Foto: PixabayKonačno je postignut pomak u rješavanju problematike stomatološke pomoći za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u Zadarskoj županiji. Ovu sretnu vijest objavila je na svom Facebooku Udruga Cukrići. Oni su naime ovog tjedna poslali dopis na adrese nadležnih institucija o problematici stomatološke pomoći za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u Zadarskoj županiji.


Poziv pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo mr.sc. Marko Kolega, dr.med. zaprimljen je odmah sutradan, s terminom za sastanak u četvrtak 12.01.2023. u zgradi Županije.


Na sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku gdin. Josip Vidov univ. mag. admin. sanit. te voditeljica odsjeka za zdravstvo i zdravstvenu zaštitu gđa dr. sc. Franka Krajnović.
– S obzirom da je poslani dopis o problematici imao i podršku kolegica i kolega, prijateljica i prijatelja iz drugih Udruga i institucija u našem gradu, s iznimnim zadovoljstvom smo ih pozvali na sastanak, naveli su iz udruge za autizam još jednom, i ovim putem se zahvalivši na podršci i prisustvu sastanku.


Na sastanku je obećano da će stomatološka pomoć za djecu s teškoćama i razvoju i osobama s invaliditetom biti omogućena od strane Zadarske županije u suradnji s OB Zadar do kraja ljeta.


– Dogovoreno je da to bude prostor na poliklinici za obavljanje stomatološke djelatnosti za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, napisali su u svom dopisu koji prenosi u nastavku teksta.