Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

TUŽNA VIJEST

Klapa Intrade oprašta se od svojeg člana: "Naš će Mlađo tamo gore naći svoju klapu"

Autor: Portal ZL

27.01.2024. 17:04
Klapa Intrade oprašta se od svojeg člana:

Foto: Arhiva ZLTužna vijest stigla je iz klape Intrade. Mladen Brižić, njihov član, je preminuo. Ostali članovi klape izrazili su svoje oproštajne riječi putem emotivne objave na njihovoj Facebook stranici.


“Obitelj, pjesma i šala, a sve to isprepleteno, nosilo je našeg Mladena kroz život. Prekratak a bogat, ispunjen svime što je volio i čemu se predavao do kraja. Voljeli su svi i njega, onako velikog, duhovitog, razgovorljivog, posebno zanimljivog kad bi pričao po svome, preškim govorom. I s onim širokim osmjehom, zaraznim smijehom, zezanjem najviše na vlastiti račun, dobročudnošću i dobrotom.


Mlađo je uvijek bio spreman saslušati, ne osuditi na prečac, pokušati razumjeti i opravdati, biti čovjek.
Pjesmu je prosipao gdje god i kad god je za to bila prilika. Jer mu je to bio gušt, jer će pivati, govorio je, dok god bude moći.


U klapskom svijetu Mladen ostaje zapamćen kao izniman bas, baš kao i izniman čovjek, ljudina, kako bi sam za neke rekao.


I neće ga pamtiti samo članovi nekadašnjih Zadarskih madrigalista i klapa Školjić, Maraska i Ankora gdje je pjevao do Intrada s kojima je od početka, od 1985. Pamtit će ga publika sa svih nastupa i koncerata, sve do onog posljednjeg, prije niti dva mjeseca u zagrebačkoj Ciboni.


Pamtit će ga suborci iz Otočnog bataljuna u kojemu je bio već u listopadu 1991.god. i nadasve njegove Intrade, nakon vlastite, druga mu obitelj, u kojoj su svi vezani kadenom.


Naš će Mlađo tamo gore naći svoju klapu, ljude po svojoj mjeri.


Nama ostaje golema tuga što više nismo dio njegovog svijeta.”


Klapa je zbog toga otkazala svoj koncert u Zurichu koji se trebao održati danas.