Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Izvanredna situacija

HDZ komentirao sutrašnju sjednicu predsjedništva Gradskog vijeća: Bliži se proljeće, bude se i kauč vijećnici!

Autor: Portal ZL

04.03.2024. 15:47
HDZ komentirao sutrašnju sjednicu predsjedništva Gradskog vijeća: Bliži se proljeće, bude se i kauč vijećnici!

Foto: Arhiva ZL

Sutra u 11 sati u održat će se sjednica predsjedništva Gradskog vijeća. Čelnik GV-a, Marko Vučetić, kaže kako se nada da će se čelnici stranačkih klubova te potpredsjednici Vijeća odazvati jer je to u interesu Grada. Na dnevnom su redu dvije točke pa će se tako raspravljati o Statutu Centra za mlade te o dogovoru oko održavanja sjednice. Na ovu su vijest reagirali i iz HDZ-a komentirajući pitajući se što je radio posljednja tri mjeseca. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:


“IZVANREDNA SITUACIJA: Bude se kauč vijećnici!


Bliži se proljeće, bude se i kauč vijećnici! Prvi među njima, kaže, smatra kako se sjednica GV treba održati barem jednom u tri mjeseca. On to smatra, iako mu Zakon nalaže! A ovo mu je zadnja godina mandata… Dobro jutro, predsjedniče!


Ima, kaže, spremno rješenje za Centar za mlade! Istu onu odluku o osnivanju javne ustanove koju je predložio gradonačelnik prošle godine, a on odbio sa svojom većinom. Što se sad novo dogodilo!? Stigla naknadna pamet kad mu se rasula Radna skupina nakon tri mjeseca od kada se oformila!?
Kada je pažljivo pročitao sve ono što je gradonačelnik prošlog tjedna kazao najavivši žurno otvaranje Centra korisnicima, Vučetić ističe kako je proces koji je započeo s koordinacijom sada već nepostojeće Radne skupine, dugotrajan! Pa predlaže izvanrednu sjednicu GV i osnivanje ustanove odmah. Pa što je radio tri mjeseca? I ona tri mjeseca prije, nakon što je srušio odluku o osnivanju?
A kad se osnuje najavljena ustanova, morat će osigurati i sredstva za njezino funkcioniranje. A proračuna nema. Jer ga je on zajedno s instant većinom blokirao!

Kako mu vlastite ideje dolaze iz izjava gradonačelnika, doduše s par mjeseci odgode, možda se dosjeti kako bi ipak trebalo donijeti i proračun za 2024. godinu. Bit će to vrhunsko rješenje, upravo onakvo kakvo mu je bilo predloženo u prosincu 2023. godine, kad sva “normalna” gradska vijeća odlučuju o proračunu svojih građana,” napisali su iz HDZ-a na službenom profilu.