Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

POBJEDNICI

[FOTO] Evo tko su najbolji iznajmljivači u Zadarskoj županiji za 2023. godinu

Autor: Nikolina Lucić

14.12.2023. 15:20
[FOTO] Evo tko su najbolji iznajmljivači u Zadarskoj županiji za 2023. godinu

Foto: Mislav KlanacNajbolji zadarski iznajmljivači u kategorijama “soba s pružanjem usluga doručka”, “apartman/studio apartman”, “kuća za odmor” i “ruralno domaćinstvo” kući su se vratili teži za ukupno 16 tisuća eura i s prigodnom plaketom kao dokazom njihove kvalitete i ulaganja.


Nagrade su im u Velikoj vijećnici Zadarske županije uručili župan Božidar Longin i direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija, a pridružili su se i predstavnici turističkih zajednica koji podupiru svoje iznajmljivače.


Župan Božidar Longin tim je povodom kazao kako ovim nagradama pokazuju da Zadarska županija teži kvaliteti, a ne kvantiteti u turizmu.
– Ovo je hvalevrijedna akcija, kojom dokazujemo našu orijentaciju ka održivom turizmu. Novčane nagrade našim najboljim iznajmljivačima samo su poticaj za daljnja ulaganja u kvalitetu, a sve veći broj prijava na ovaj natječaj, dokaz je dobre tržišne utakmice i konkurencije u našoj regiji. Jer, upravo utakmica između iznajmljivača na kraju rezultira boljom kvalitetom turističke industrije. Iza nas je sezona bogata uspjesima, no ne treba se previše fokusirati na brojke, već kvalitetu kojoj težimo, kako bismo privukli kvalitetnije goste, poručio je Longin, kazavši kako sve veći odaziv iz godine u godinu pokazuje da zadarski zadarski turizam ide u pravom smjeru.


– Bez obzira na rekordne brojke ove sezone, važno je apostrofirati potrebu za kvalitetom turističke industrije, njenom raznolikošću i ravnomjernom raspoređivanju po cijeloj regiji. Jučer smo održali i sjednicu Skupštine Turističke zajednice Zadarske županije, na kojoj smo još jednom apostrofirali naše napore ka zaista održivom turizmu, dodao je Longin, kazavši kako se ne treba zavaravati izvrsnim brojkama i dopustiti nekontroliranu ekspanziju turizma.


Foto: Mislav Klanac


Ravni kotari i enogastronomija


– Raste kvaliteta u cijelom spektru privatnog iznajmljivanja, turizmom se više ne bavi samo na obali. Ravni kotari i zaleđe s pravom kvalitetom i ponudom pariraju svim obalnim destinacijama, jer nude, osim modernih kuća za odmor, sve ljepote naših polja. Enogastronomija više je puta apostrofirana kao put ka održivom turizmu u našem dijelu Jadrana, a ja sam uvjeren kako to i jest tako, zaključio je župan.


Mnogi su direktori lokalnih turističkih zajednica došli poduprijeti svoje iznajmljivače, koji inovativnošću, kvalitetom i prepoznatljivošću podižu razinu kvalitete turističke ponude u svojim sredinama.


– Marijana Paro Vidolin uspješno vodi svoj objekt u staroj gradskoj jezgri. To su prekrasno uređeni smještajni objekti, koji daju prestiž staroj jezgri. U prizemlju objekta je konoba “Bile”, koja nosi certifikat “Pag na meniju” i nudi naše tradicionalne gastronomske delicije. Uz dugogodišnju kvalitetnu suradnju, napokon smo ih nagovorili prijaviti se na ovaj natječaj, gdje su dokazali da svojom kvalitetom pariraju najpoznatijim zadarskim iznajmljivačima, kazala nam je Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga.


Foto: Mislav Klanac


Dobitnici nagrada


SOBA SA PRUŽANJEM USLUGA DORUČKA:
1. Prva nagrada od dvije tisuće eura i zlatna plaketa – Marijana Paro Vidolin, Pag
2. Druga nagrada od 1,5 tisuća eura i srebrna plaketa – Elizabeta Fumić, Vir


APARTMAN/STUDIO APARTMAN:
1. Prva nagrada od dvije tisuće eura i zlatna plaketa – Marko Mikas, Sv. Filip i


Jakov
2. Druga nagrada od 1,5 tisuća eura i srebrna plaketa – Lorena Ropuš Maričić,


Zadar


3. Treća nagrada od tisuću eura i brončana plaketa – “DIR” Drvena industrija


Rubinić d.o.o., Jastrebarsko


KUĆA ZA ODMOR:
1. Prva nagrada od dvije tisuće eura i zlatna plaketa – Tatjana Valčić Pavlović,


Zadar
2. Druga nagrada od 1,5 tisuća eura i srebrna plaketa – Davor Antišin,


Sutomišćica
3. Treća nagrada od tisuću eura i brončana plaketa – “Neda Bašić, Radašinovci


RURALNO DOMAĆINSTVO:
1. Prva nagrada od dvije tisuće eura i zlatna plaketa – Boris Skroće, Gračac
2. Druga nagrada od 1,5 tisuća eura i srebrna plaketa – Vanja Talmač, Islam Grčki