Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Vrijedna donacija

Erste banka donirala sredstva za kupnju novog kardiološkog ultrazvuka

Autor: Zadarski list

29.12.2022. 16:01
Erste banka donirala sredstva za kupnju novog kardiološkog ultrazvuka

Foto: OB ZadarOpća bolnica Zadar je uz financijsku potporu Erste banke, a za potrebe Odjela za kardiologiju nabavila dijagnostički ultrazvučni sustav Aplio a. Uređaj je vrijedan nešto više od 300.000 kuna, od čega je 200.000 kuna financirano donacijom Erste banke.


Značaj ovog sustava je što postiže visoku osjetljivost i visoku kvalitetu korištenjem najsuvremenije digitalne tehnologije u dijelu T/R, koji je srž dijagnostičkog ultrazvučnog sustava. Radi se o sustavu s potpuno digitalnim prijenosom i prijemom ultrazvučnog snopa s poboljšanim dijagnostičkim mogućnostima.


Opća bolnica Zadar je već niz godina suočena sa značajnim porastom broja pacijenata na sekundarnoj razini zdravstvene zaštite. Korištenjem uređaja značajno će se doprinijeti smanjenju listi čekanja na određene pretrage.
Ravnatelj Opće bolnice Zadar, Željko Čulina, dr.med. tako naglašava sljedeće: „Odjel za kardiologiju Opće bolnice Zadar već je duži niz godina prepoznat po svom radu s kardiovaskularnim bolesnicima. Usporedo s povećanjem broja bolesnika kao i s povećanjem broja dijagnostičko – terapijskih postupaka, razvija se potreba za novom sofisticiranom medicinskom opremom. Donacijom Erste banke, koja je iskorištena za nabavku kardiološkog ultrazvuka povećati će se kvaliteta zdravstvene usluge koja se pruža pacijentima Odjela za kardiologiju Opće bolnice Zadar. Zahvaljujemo Erste banci koja nas je podržala u nabavci uređaja.“