Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

ZAMALO TRAGEDIJA

Drama kod otoka Paga! Posada jedrilice spašena po nevremenu

Autor: Portal ZL

26.11.2023. 15:46
Drama kod otoka Paga! Posada jedrilice spašena po nevremenu

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastruktureSlužbenici Lučke kapetanije Zadar spasili su troje članova posade oštećene jedrilice, po nevremenu u paškom arhipelagu. Poziv pogibelji od tročlane posade jedrilice hrvatske zastave sa havarijom pogonskog stroja i slomljenim jarbolom, u zadarskoj Kapetaniji zaprimljen je jučer, 25. studenog u 14.34 sati, posredstvom Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka), priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


Službenici zadarske Kapetanije, u koordinaciji sa MRCC Rijeka odmah su isplovili u akciju traganja i spašavanja prema posadi jedrilice, u paškom arhipelagu. Od početka akcije održavana je telefonska komunikacija s tročlanom posadom, dvoje državljana Republike Hrvatske i jedna državljanka Republike Slovenije, kako bi se spriječila panika i osiguralo ispravno ponašanje i postupanje posade na oštećenoj jedrilici tijekom nevremena na moru, do njihova pronalaska.


Jedrilica s posadom uočena je u 16.10 sati na poziciji jugozapadno od Proboja, na Pagu. Nakon što su članovi posade potvrdili da su neozlijeđeni, jedrilica s posadom uzeta je u tegalj te su u 17.20 sati iskrcani u luci Povljana, dok je oštećena jedrilica osigurana na vezu, čime je ova akcija uspješno okončana. Lučka kapetanija Zadar provodi očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće.