Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Akcija DPH Obrovac

Dinu koji boluje od cerebralne paralize u poplavi uništen stan

Autor: Portal ZL

18.05.2023. 16:19
Dinu koji boluje od cerebralne paralize u poplavi uništen stan

Foto: DPH ObrovacStanje na području Gračaca i Obrovca se postupno stabilizira i normalizira, vodostaj rijeke Otuče u Gračacu opada, dok vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu lagano naizmjence opada pa lagano raste ili stagnira, izvijestilo je u četvrtak Ravnateljstvo Civilne zaštite.


U Gračacu su i dalje poplavljena naselja Grab, Srb i Kokirna kojima Crveni križ dostavlja hranu, lijekove i vodu. U Obrovcu se provodi sanacija šteta, čišćenje i dezinfekcija kuća, površina i predmeta koji su bili u dodiru s onečišćenom vodom.


Tek sad kada se voda počela povlačiti vidljive su katastrofalne posljedice ove nezapamćene katastrofe koja će ostaviti traga na mnogim obiteljima na tom području. Među njima je i obitelj Dina Perice. Društvo Prijatelja Hajduka Obrovac objavilo je na svojim stranicama apel za pomoć svom sumještaninu, Dinu koji boluje od cerebralne paralize. Njegova obitelj godinama je tražila stan u prizemlju kako bi Dinu, koji je u invalidskim kolicima, bilo lako izlaziti vani iz stana. Taj stan je sad potpuno uništen.
– Pozivamo sve ljude dobra srca da uplatom na dolje navedeni račun pomognu kako bi se skupila sredstva za obnovu pa da se Dino s obitelji što prije vrati u svoj stan, pozvali su na stranici DPH Obrovac. te su priložili podatke za uplatu koje donosimo u nastavku:


Račun za uplatu:
Joso Perica
HR4324070003200808868
Otp banka
Opis plaćanja: DONACIJA
Swift broj: OTPVHR2X