Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prijeteći otvoreni šahtovi

Dikljani muku muče zbog radova aglomeracije

Autor:

31.12.2022. 14:53
Dikljani muku muče zbog radova aglomeracije

Foto: Arif SitnicaU Diklu, u Ulici Barešića nakon izvedenih radova na aglomeraciji koje je radila tvrtka Ludwig Pfifer, izvođač je ostavio otvorene i gotovo potpuno nezaštićene šahtove za vodu i kanalizaciju. Kako saznajemo od Jelene Strinavić Grancarić, mještanke spomenute ulice, ovakvih je šahtova čak desetak.


– Radovi su završeni u lipnju, dio radova, postavljene cijevi i tako. Nakon toga, u kolovozu je navezen pijesak i grubo kamenje u ulicu i od tada stoji tako, uopće nisu krenuli s asfaltiranjem, ne znam zašto to nije dovršeno. Šahtovi koji su postavljeni pokriveni su šljunkom i daskama, nešto se improviziralo. Međutim, te prepreke nisu dovoljno dobro označene, primjerice, ja iz svog vrta uopće ne vidim nikakve oznake. Na nekim šahtovima već su daske popucale jer ipak, unatoč tome što ulica nije dovršena, auti tuda prolaze. Strah me da netko ne upadne u te šahtove jer te prepreke nisu označene kako treba, a tako otvorene praktički stoje još od početka ljeta, ispričala je gospođa Grancarić, dodavši kako je nekoliko puta nastojala na ovaj problem upozoriti odgovorne, ali bezuspješno.


Grgo Peronja, v. d. direktora Odvodnje, kazao je kako nema informaciju o ovom slučaju, ali i kako dio radnika ove tvrtke još uvijek radi.
– Oni imaju radnike iz Nepala i drugih zemalja kojima nisu blagdani i rade ovih dana. Vjerojatno su tuda prolazili auti pa su se daske slomile. Uglavnom, nazvat ćemo i naložiti da se to riješi, kazao je Peronja.


Mještani Dikla već mjesecima muku muče s izvođačem radova na poslovima aglomeracije. Osim što su prije početka sezone raskopali sve ulice u ovom turističkom dijelu grada, jedno vrijeme čak uopće nisu ništa ni radili, ostavili su strojeve na raskopanim dijelovima. Nisu, međutim, oni jedini koji su se žalili na ovog izvođača, u sličnoj su situaciji i mještani dijela Novog Bokanjca, na što je Peronja izjavio kako je moguće raskinuti ugovor s ovom tvrtkom, ali i kako je istovremeno u cilju da se posao završi na vrijeme.