Subota, 3. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Promjene

Davor Čerkuč napustio listu Ivice Žuvele

Autor: Marina Vlakić

20.01.2023. 14:03
Davor Čerkuč napustio listu Ivice Žuvele

Foto: Arhiva ZLŽupanijski vijećnik Davor Čerkuč napustio je Nezavisnu listu Ivice Žuvele s kojom je ušao u Županijsku skupštinu. Navodi da je “odlučio krenuti drugim pravcem” te da će svoj politički rad nastaviti kao oporbeni vijećnik, kroz drugu političku opciju koju zasad ne želi otkrivati.


Iako saznajemo da je riječ o stranci Centar, Čerkuč zasad ne želi govoriti o tome te napominje kako će uskoro obznaniti kome će se pridružiti. Od njegovih bivših kolega, međutim, saznajemo da je NL Ivice Žuvele napustio jer je dobio otkaz u općini Stankovci u kojoj je zaposlen nakon lokalnih izbora. Načelnik Općine, Željko Perica, također je bio na Žuvelinoj listi, zbog čega im se spočitavalo da je Čerkuča tamo zaposlio kao svojega stranačkog kolegu. No, Žuvela je prije dva mjeseca Pericu izbacio iz kluba jer je podigao ruku za županijski proračun 2023. godinu, što je odluka protivna stavu Žuvelina kluba.


Perica Općinu sada vodi kao nezavisni načelnik, a na pitanje je li istina da je Čerkuč dobio otkaz, kaže je riječ o tome da mu nije produljen ugovor.
– Gospodin Čerkuč bio je zaposlen na godinu dana, to je isteklo, raspisali smo novi natječaj, a on je odlučio da se neće javiti, pojašnjava načelnik Perica.


Drugačija vizija djelovanja


Čerkuč, pak, napominje da mu je Općina, unatoč svemu što je napravio na projektima, ponudila samo ugovor na daljnjih godinu dana, što nikako nije mogao prihvatiti.


– Nakon što mi je istekao ugovor na godinu dana, obavio sam razgovor s načelnikom Općine i moj jedini uvjet bio je da mi se status regulira tako da me prime za stalno, inače ta suradnje više nema smisla s obzirom na to da sam u zadnjih godinu dana napravio projekata u vrijednosti od 2.700.000 kuna, što smatram veoma dobrim. Kada sam došao u Općinu nije postojao niti jedan pripremljeni ili završen projekt, a kako je Općina donijela odluku da ne želi primiti niti jednog djelatnika za stalno, već sam na ugovore od godinu dana, s obzirom na moj radni staž i sate putovanja na posao i s posla, smatrao sam da nema smisla nastaviti funkcionirati na takav način, ističe Čerkuč.


Što se tiče nositelja liste, dr. Ivice Žuvele, napominje kako je nakon dvije godine kvalitetne suradnje između njih došlo do situacije u kojoj on ima drugačiju viziju političkog djelovanja od one dr. Žuvele.


Nema smisla imati paralelne politike


– Smatram da je potrebno izići iz kluba vijećnika jer nema smisla imati paralelne politike. Sukladno tome donio sam odluku da postanem nezavisni vijećnik i samostalno nastavim djelovati u Županijskoj skupštini. Ta je suradnja i ubuduće moguća u nekim drugačijim oblicima, nema nikakve zle krvi, već sam smatrao korektnim maknuti se iz kluba s obzirom na to da je moje viđenje politike u suprotnosti s načinom na koji djeluje gospodin Žuvela, pojašnjava Čerkuč koji je svojim bivšim kolegama iz Kluba vijećnika dr. Žuvele zaželio “svu sreću u daljnjem radu”.


– Nadam se da ćemo i dalje surađivati na projektima koji su nam bili i ostali važni. Želim se zahvaliti i svim ljudima s kojima sam surađivao tijekom prošle izborne kampanje uz čiji trud smo i postigli fantastičan rezultat. Svima onima koji su mi poklonili povjerenje mogu reći da vrijednosti za koje sam se zalagao ostaju isti samo se mijenja način i pristup u političkom djelovanju. Vjerujem da treba dati više povjerenja struci i mladima te se iskreno nadam da su promjene na političkoj sceni kako u gradu Zadru tako i Zadarskoj županiji moguće i ostvarive te se nadam da će na idućim Izborima, bili oni prijevremeni ili redovni, te promjene dobiti povjerenje građana kako bi ih mogli i realizirati, zaključuje Čerkuč.