Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

AKTUALNI SAT

Daniel Radeta: 'Vidite li sebe gradonačelniče u grafitu vojnika na Bulevaru?'

Autor: Iva Bucić/R.H.

18.12.2023. 09:38
Daniel Radeta: 'Vidite li sebe gradonačelniče u grafitu vojnika na Bulevaru?'

Foto: Zadarski list/ArhivaGradski vijećnik Daniel Radeta je na Aktualnom satu kazao da Klub vijećnika SDP-a neće postavljati pitanja gradonačelniku Dukiću dok se ne ispune njihovi zahtjevi o uklanjanju fašističkih obilježja.


– Klub vijećnika SDP-a danas neće postavljati pitanja na aktualnom satu jer je gradska uprava desetkovana, četiri pročelnika su u ostavci, gradska se uprava raspada i mi nemamo kome postaviti pitanja. Vama nećemo postavljati pitanja dok se ne ispune naši zahtjevi o uklanjanju fašističkih obilježja. Pokazali ste da ste kukavica, da nemate onu stvar, da se niste spremni suprotstaviti i ovakvim promjenama u gradu Zadru i zato vam nećemo postavljati pitanja, kazao je gradonačelniku Daniel Radeta.


– Sve su vas iznenadili natječaji za pročelnike, ali nas nisu iznenadili. Politika je maraton i treba iskoristiti njihovo znanje, treba ga pretočiti na sljedeću osobu koja će voditi njihove odjele. Dođemo do jedne točke i moramo prepustiti stvari osobi koja može napraviti sljedeći korak, odgovorio je Radeti Dukić.
– Kad čujem ovo, dođe mi da se prijavim na natječaj za pročelnika za školstvo, dobacio je predsjednik GV Marko Vučetić.


– Slova niste rekli o našim uvjetima, niste u stanju poštovati zakon RH. Dali ste pljusku svim braniteljima, nasmijali ste im se u lice. Vidite li sebe, gradonačelniče, u grafitu vojnika na Bulevaru?, pitao je Radeta.