ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

GRADSKI VIJEĆNIK

Daniel Radeta: "Klub vijećnika SDP-a neće sudjelovati na neformalnom sastanku klubova vijećnika"

Autor: Portal ZL

14.06.2023. 17:09
Daniel Radeta:

Foto: Arif SitnicaPredsjednik GO SDP-a i gradski vijećnik uputio je otvoreno pismo javnosti koje prenosimo u cijelosti.


“Za sutra je predviđen neformalni sastanak klubova vijećnika. Teme su trebale biti Dvije Palače, KK Zadar i Centar za mlade. To su teme o kojima je zadarski SDP puno puta govorio i čiji su stavovi jasni. Na sastanak se nećemo odazvati. Ne zato što mislimo da o ovim temama ne treba pričati, već zato što mimo ovih razgovora Grad sudjeluje u nečemu što je ispod svake razine upravljanja javnim prostorom. Dok bi mi naivno trebali sudjelovati u saniranju milijunskih dubioza s onima koji su te dugove i napravili u KK Zadru i dok bi trebali rješavati frakcijske probleme unutar HDZ-a na račun osnivanja Ustanove Dvije Palače, gospoda je samostalno, javnim novcem, odlučila financirati projekt izgradnje garaže ispred bivšeg Hotela Iž u iznosu od 200.000,00 kn i na taj način riješiti problem parkinga privatnog investitora koji je tamo otvorio hotel.


U medijima smo ovih dana mogli pratiti i pripremu terena i peglanje imidža dotičnog kako kroz “borbu stanara Voštarnice” (bez imena i prezimena) svim silama bore i to putem “društvenih proglasa i inicijativa”, da nekadašnji Hotel Iž dobije privatni parking. Svašta vidiš, čuješ i pročitaš, ali da će se “građani” boriti za interese privatnih poduzetnika i to na uštrb javnog prostora i proračuna, to valjda ima samo u Zadru. I dok neki godinama čekaju da se konačno riješi pitanje javne garaže na Ravnicama, što bi riješilo probleme stanara Poluotoka, Relje, te korisnike Poliklinike, bolnice i svima onima koji dolaze u naš grad, HDZ-u je prioritet Mladen Ninčević i njegovi gosti. Sve i da je tako loše, kako se Mladenu Ninčeviću, Dujeli i Kasapu čini, izgleda da on na svojoj lokaciji ima najmanje problema s parkingom u gradu.
Hotel mu je okružen s tri velika parkirališta od koja su dva besplatna, a to je onaj na sveučilišnom kampusu, prostoru ispred policije i TIZ-u. Dakle, ako netko nema problema s parkingom onda je to upravo on. Uostalom, ni Polačišće mu nije daleko. Ako i nakon ovog mog teksta, u skoroj budućnosti, bude postojala želja za razgovorom onda očekujem da nas se prvo pozove na temu parkinga u Gradu Zadru, prvenstveno zbog situacije na Ravnicama, kod Poliklinike, na Polačišću i Bilom Brigu. Pa ćemo mi onda lako dalje o muzejima, košarci i klanovskim podjelama unutar HDZ-a”, piše u pismu Radete.