Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

OD KLASIKE DO SEVDALINKE

Libreto održao novi nastup pod naslovom "Znam da mogu sve"

Autor: Đurđa Baljak

14.06.2023. 15:22
Libreto održao novi nastup pod naslovom

Foto: Mate KominaZadarski glazbeni studio Libreto je održao novi nastup pod naslovom »Znam da mogu sve« u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Tom prilikom je publika imala priliku uživati u radosnim i energičnim izvedbama Dječjeg zbora Libretići, Libreto Teensa, ali i pjevača solista, od kojih su neki u LIBRETU tek nekoliko mjeseci, pa do godinu dana, a to su Matea, Paula, Sara i Antea G., dok su Katarina, Hana, Lara, Eva, Mary, Antea J. i Arijan puno dulje članovi. Na pozornicu se pridružili, kao gosti, plesači iz SPK Bellus: Ines Dragović, trenerica, predsjednica i voditeljica Kluba, te Matej, Melanie, Antea, Lorena i Marija Eufemija, ali i klasični gitaristi i gitaristice iz Glazbene škole Blagoje Bersa u klasi nastavnice Ivane Begović.


Foto: Mate Komina


Velika publika


Vrijedni LIBRETO team čine dvoje mentora i umjetničkih voditelja, Ivana Begović i Dinko Habuš, uz Marina Ćutu, koji je ponajviše zadužen za audio i video snimanje te svega ostaloga što zahtijeva bilo koji projekt kojega se članovi i članice Libreta uhvate u koštac. Službena fotografkinja produkcije bila je Danijela Pedišić.


– Zaista smo se pozitivno iznenadili kad smo ugledali prepunu Polivalentnu dvoranu. Nismo očekivali tako velik odaziv publike. Nastup je zaista bio raznolik i svirali smo skoro više od dva sata. Djeci nismo nametali izbor pjesama, bilonam je bitno samo da je kvalitetna glazba u pitanju i da se oni negdje pronalaze u svemu tome i da mogu pokazati svoju muzikalnost, ali i autentičnost, kazala je Ivana Begović te istaknula nešto više o repertoaru.
– Repertoar je bio veoma raznolik, od klasične glazbe, Dinkovih i mojih autorskih skladbi, urbane pop glazbe, sanjivih balada pa do onih nešto snažnijih i zahtjevnijih pjesama. Bilo je tu i sevdalinki, moderne šansone, ali i nešto brži i plesnijih ritmova i forma, pa sve do rocka i bendovskog izričaja, kazala je Begović te se osvrnula na njihovu krilaticu.


– Naša krilatica ili parola je »Znam da mogu sve« jer nastojimo iz djece izvući maksimum. U radu s nama nema granica ako djeca dovoljno “zapnu” i ako ispunjavaju bazične kriterije, poput sluha, osjećaja za ritam i slično. Vjerujemo da bilo koje dijete, kod kojeg postoji barem malo potencijala, može postići odlične rezultate ako se drži reda, rada i discipline. Uz sve to je jako važna i podrška zajednice, a mi smo kao prava mala obitelj te smo jako bliski i njegujemo prijateljski odnos, kazala je Begović te se osvrnula na nedavno natjecanje u Dugoj Resi.


Foto: Mate Komina


Osvajaju nagrade


– Nedavno smo bili na natjecanju u Dugoj Resi te je naša solistica i rokerica Hana Grubić osvojila Grand Prix, dok je Katarina Mikulec osvojila treću nagradu stručnog žirija, kazala nam je ponosno Begović osvrnuvši se na same početke njihovog glazbenog studija.


– Libreto smo osnovali suprug i ja tijekom 2015. godine. Inicijalna ideja nam je bila spojiti naše glazbeno obrazovanje, jer smo oboje išli u glazbenu školu, ali i ljubav prema djeci. Uz to, željeli smo stvarati vlastitu autorsku glazbu. Tada, koliko znam, u Zadru nije postojao ni jedan dječji zbor koji je funkcionirao na takav način, da snima autorske pjesme i videospotove, gostuje na televiziji i da se natječe na dječjim top listama. Kod Libretića smo, pored klasičnog dječjeg repertoara, dosta usmjereni i na autorski rad. Posljednju pjesmu koju smo snimili u studiju i napravili videospot je »Dolazi on«, a producirao ju je naš suradnik Marin Ćuto. Trenutno radimo i na drugoj pjesmi koja se zove »Kiša bez miša«. Teensi su nastali tako što su djeca koja bi nam dolazila sa sedam ili osam godina ostajala i dalje s nama, pa su se tako spontano oformili Teensi, ali i solisti, prisjetila se Begović.


Foto: Mate Komina