Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Sulude cijene

Cijene trešanja poletjele u nebo, u Zadru su najjeftinije

Autor: A.Š.

29.05.2023. 17:16
Cijene trešanja poletjele u nebo, u Zadru su najjeftinije

Foto: Arif SitnicaPrema podacima tržišnog informacijskog sustava ministarstva poljoprivrede, prošli tjedan trešnje su na hrvatskim tržnicama stajale u prosjeku 10,88 eura kilogram. U Zagrebu su se prodavale u rasponu od 8 do 15 eura, a prosjek je bio 11,5 eura. Na tržnici u Rijeci cijena je bila 15 eura, a Osijeku 12 eura. Biste li, dakle, za kilogram trešanja dali 113 kuna?


Najjeftinije bile su u Zadru: na tamošnjoj gradskoj tržnici kilogram trešanja mogao se kupiti za 5 eura.


No, pričekajmo da krene turistička sezona, pa ćemo se te brojke zacijelo sjećati s nostalgijom, piše Danica.hr.
Na zadarskim tržnicama prve su trešnje počele stizati još početkom svibnja, kada je njihova cijena bila sve, samo ne povoljna. Na štandu prodavačice Rosande Njegovan cijena kilograma je tada bila vrtoglavih 13 eura.


– Cijena trešanja je 13 eura po kilogramu, rekla je tada Rosanda, te dodala da potražnja za njima ne pada usprkos većoj cijeni.


– Malo su skočile cijene u odnosu na prošlu godinu, ali je poskupilo sve drugo – gnojivo, voda… Nakon što se uveo euro sada se čini da je malo skuplje, ali kasnije će cijene pasti. Potražnja za trešnjama nije pala, sve je normalno. Netko kupi 20 dekagrama, netko 30, onako za gušt.