Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tradicija

Beštije organizirale 31. memorijalnu akciju DDK

Autor: Đurđa Baljak

21.09.2023. 17:30
Beštije organizirale 31. memorijalnu akciju DDK

Foto: Luka Jeličićadarski moto klub Beštije organizirao je u Poliklinici Opće bolnice Zadar 31. memorijalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Riječ je o već tradicionalnoj akciji darivanja krvi u čast Marijanu Božičevu – Grunfu, koji je bio jedan od prvih članova kluba, a tragično je preminuo 2010. godine.


– Akciju darivanja krvi organiziramo dva puta godišnje, u ožujku i rujnu. Organizirali smo 31. akciju po redu. Pritom bih istaknuo kako nas u tome nije spriječila niti koronakriza. Međutim, odaziv varira iz godine u godinu, uglavnom bude između dvadeset do četrdeset doza krvi, a uz članove Beštija, sudjeluju i prijatelji kluba, otkrio je Ivan Babić, tajnik i voditelj Aktiva dragovoljnih darivatelja krvi MK Beštije.


Moto klub Beštije predstavlja nacionalni i međunarodni priznati klub koji djeluje od 2006. godine, a u studenom će proslaviti 17. rođendan.
– Trenutno se pripremamo za proslavu 17. rođendana našeg kluba koji će biti 11. studenog. Vrlo smo aktivni po pitanju humanitarnih akcija te smo pomogli mnogim potrebitim ljudima tijekom svih ovih godina. U tom kontekstu bih istaknuo prošlogodišnju akciju koju smo inicirali za Karla Magaša i koja je bila jako uspješna. Također, od samog osnutka smo snažno povezani s Dječjim vrtićem Latica i prema našem statutu, u slučaju likvidacije kluba, sva imovina pripada Latici, otkrio je Babić koji s članovima kluba svake godine na blagdan Svete Luce posjeti Laticu i razveseli djecu darovima.