Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

NEZAVISNI VIJEĆNIK

Angelo Žilić: Dižem čašu u čast svim medicinskim sestrama i osoblju

Autor: R.H.

07.08.2023. 15:32
Angelo Žilić: Dižem čašu u čast svim medicinskim sestrama i osoblju

Foto: Luka JeličićAngelo Žilić, nezavisni vijećnik u županijskoj skupštini, komentirao je navode da medicinske sestre u zadarskoj bolnici piju alkohol za vrijeme radnog vremena. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


– Jučer i danas smo svjedoci kako se na lokalnim zadarskim i nacionalnim portalima dijele slike takozvane pijanke medicinskog osoblja koja je između ostalog popraćena tekstom kako su dijelom zaslužni za katastrofalno stanje u sustavu. Medicinske sestre i drugo osoblje bolnice ovako nešto nisu zaslužili. Ovakav javni medijski linč je krajnje nedopustiv. Bez tih osoba medicinski sustav bi odavno doživio totalni kolaps. Te osobe vrijedno rade u krajnje katastrofalnim uvjetima, uz nedostatak kadrova a najčešće su jako potplaćeni za naše standarde i uspoređujući ih sa drugim europskim zemljama.


No bez obzira na sve to i dalje rade sa osmijehom na licu nesebično pomažući svima nama u trenutku kada nam vlastito zdravstveno stanje nije baš najbolje. Sve ovo je organizirano od određenih lokalnih političkih aktera koji svoje jeftine političke poene skupljaju na račun ovih vrijednih ljudi. Sve to servirano je javnosti od strane Jure Zubčića (SDP) u trenutku kada je njegova stranka u fokusu javnosti zbog koalicije sa HDZ-om na gradskoj razini, kada njegovu organizaciju zbog neslaganja napuštaju dobri pojedinci kao što je županijski vijećnik Zlatko Marasović i kada se po lokalnim portalima šuška da je upravo Jure Zubčić jedan od glavnih HDZ-ovih potrčka u županiji kojemu klanovi serviraju vruće informacije koje on dalje koristi u svrhu vlastite samo promocije. Gospodo iz SDP-a, bili ste na vlasti, imali ste priliku mijenjat sustav i zdravstvo, niste to napravili.
Imali ste priliku rušiti na gradskoj razini HDZ po kojem toliko pljujete, niste to napravili. Političku svrhu vi nemate, osim da ste svrha sami sebi i pojedincima. Ovakvim jeftinim objavama rušite sami sebi politički ugled, ako ga još uvijek imate ali puno gore od toga je to što narušavate javni ugled i čast svih onih koji rade u bolničkom sustavu i koji spašavaju živote dok ovakvi politički neradnici lešinare i parazitiraju na bijednim objavama. I zato ja dižem čašu u čast svim medicinskim sestrama i osoblju, hvala vam od srca što pazite na nas i borite se za naše zdravlje i živote, ipak smo mi svi samo od krvi i mesa, stoji u njegovom priopćenju