ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

ARTISTI IZ CIJELE REGIJE

U Sportskoj dvorani u Kostreni već 11. Rijeka Tattoo Expo

Autor: Katarina Bošnjak

26.11.2022. 18:59
U Sportskoj dvorani u Kostreni već 11. Rijeka Tattoo Expo

Foto: Vedran KaruzaOvog se vikenda u Sportskoj dvorani u Kostreni održava 11. Rijeka Tattoo Expo koji je ugostio čak 112 tattoo artista. Osim što se natječu za titulu najboljeg na konvenciji, natječu se u još 14 kategorija, a ukupno će biti podijeljeno 38 nagrada.


Neke od kategorija nagrada su Best Ornamental, Best Space Theme, Best Realistic black & gray, Best Pirate Theme, Best Neo traditional, Best Realistic color… Unikatne nagrade za tattoo natjecanje izradili su članovi Udruga za kreativno stvaralaštvo “Vali” Kostrena, a ideja je proizašla iz jednog od prepoznatljivih kostrenskih motiva, morskog konjica koji je za expo dobio specifičan izgled.


Kao i svake godine, Rijeka Tattoo Expo donira za potrebite, a ove se godine u suradnji s Općinom Kostrena organizira akcija doniranja za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama “Srce” Rijeka te se sredstva prikupljaju putem donacijskih kutija izloženih na nekoliko vidljivih mjesta u prostoru konvencije.
Povodom prošlogodišnjeg jubilarnog, desetog izdanja konvencije jedna od organizatorica, Mia Mohorić, snimila je kratki dokumentarni film koji je prikazan u petak, a koji govori o simbiozi artista i stvaranju ove prepoznatljive manifestacije. Zabavni popratni program ispunjen je atraktivnim aeronastupima poput plesa na svili, trapezu i suspenzijama, a nastupa i plesna skupina Ri Dance te će tijekom sva tri dana posjetitelji imati priliku poslušati zanimljive tematske razgovore s gostima iz područja tattoo scene i tetoviranja.