Podjelom svjedodžbi polaznicima, danas je završena radionica za voditelje HACCP tima u okviru Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom i hranom za životinje.
Dvadeset petorici polaznika svjedodžbe je uročio tajnik HGK županijske komore Zadar Denis Ikić. U sklopu radionice predstavljen su Vodič dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP Vodič praktične provedbe HACCP sustava za trgovinu. Radionicu i predstavljanje vodiča vodila je Nevenka Gašaparac, pomoćnica direktora Centra za kvalitetu HGK.
– Vodič je prihvaćen kao nacionalni, a objavile su ga u prosincu 2011. HGK I HOK, rukovodeći se iskustvima i praksom europskih zemalja. Namjena je vodiča da služi kao podsjetnik i vodilja prodavaonicama za dobro poslovanje hranom, uz poštIvanje preduvjeta i potrebnih programa koji su potpuno usklađeni sA zahtjevnim uvjetima za trgovinu, rekla je Nevenka Gašparac, dodajući da je naglasak provedene radionice bio na mjerama koje se provode na tragu sugurnosti, a ne na kvalitete hrane.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
FINANCIJSKO TRŽIŠTE
Hrvati i dalje više vjeruju bankama nego dionicama. Ulagačke alternative ih baš i ne zanimaju
Hrvatska
DIP
Milanoviću uručeni konačni rezultati izbora, kreće rok od 20 dana za konstituiranje Sabora
Zadar & Županija
JEDNOSTAVAN I JEZGROVIT
Zadarska nadbiskupija ima novi logo, objasnili o čemu se radi
Hrvatska
SVJETSKI DAN PLESA
Tko voli ples večeras je u Gospiću došao na svoje
Hrvatska
REZULTATI
Croatia Airlines u 2023. s 19 posto više putnika i neto dobiti od 2,3 mil eura
Zadar
NAŠ ZADAR
Popularna zadarska stranica oduševila snimkom s vjenčanja: ‘Ne bude li mi ovakav pir, neću se udavat’
Zadar
Fra Andrija Bilokapić
Dobitnik županijske Nagrade za životno djelo: ‘Abortus, transrodnost, eutanazija, sve su to bolesti našega društva’
Crna Kronika
MAKARSKA
Preminula starija žena, policije privela 40-godišnaka koji ju je gurnuo
Zadar
NESREĆA
[FOTO] Nesreća kod City Gallerie, auto se zabio u stup
Moda
analiza subotnjeg đira