Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

POPUT MASLACA

Neočekivana nijansa laka za nokte čini jednu od najpoželjnijih manikura proljeća

Autor: Mija Dropuljić

10.04.2024. 17:17
Neočekivana nijansa laka za nokte čini jednu od najpoželjnijih manikura proljeća

Foto: iStock/NLTopla sezona je sve bliže, a s njom i novi trendovi na noktima. Tamne zimske boje sada su zamijenjene svježim i veselim nijansama. A jedan od najpopularnijih trendova ove sezone su “butter nails”, nokti u nijansama maslaca.


Svatko tko misli da treba otrčati u kuhinju i namazati nokte maslacem, može biti miran jer se manikura odnosi samo na boju hrane.

Od kremastih tonova maslaca do zlatnog gheeja, nježne nijanse žute trenutačno ne samo da su se udomaćile u našem ormaru, već osvajaju i naše nokte.


Trend se manje odnosi na samu teksturu ili maslac, a više na njegov ton, što vam omogućava poigravanje s raznim pastelnim nijansama žute boje, ali i mat i metalik odsjajem.Ako i sami želite unijeti malo žutih nijansi u svoju svakodnevicu, to možete lako učiniti kod kuće. Započnite s temeljitim čišćenjem noktiju i uklanjanjem starog laka. Odrežite i turpijajte u željeni oblik te nježno gurnite zanoktice.


Na nokte prvo nanesite transparentni bazni lak. To štiti vaše nokte od promjene boje i pomaže laku da traje duže.Odaberite putrasto žuti lak za nokte koji odgovara vašem ukusu. Nanesite lak na nokte u tankim slojevima, počevši od sredine nokta, a zatim niz rubove. Ostavite svaki sloj da se temeljito osuši prije nanošenja sljedećeg. Ponovite prethodni korak za nanošenje drugog sloja laka za nokte jer se tako boja nanosi intenzivnije i ravnomjernije.Nakon što se boja potpuno osuši, nanesite sjajni gornji sloj prozirnog laka koji će noktima pružati lijep sjaj i štiti lak od preranog ljuštenja.


Pustite da se gornji sloj temeljito osuši prije korištenja ruku kako biste izbjegli ružne tragove ili oštećenja. Na kraju, svoje ruke i nokte možete razmaziti hidratantnom kremom za ruke. To održava zanoktice gipkima i osigurava zdrave, njegovane nokte.