Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

sreća najveća

Zanima vas kako se vaš pas osjeća? Otkrijte znakove kojima psi pokazuju da su sretni

Autor: Mija Dropuljić

27.04.2023. 19:05
Zanima vas kako se vaš pas osjeća? Otkrijte znakove kojima psi pokazuju da su sretni

Foto: iStock

Pojedini psi će pokazati sve znake sreće, dok će drugi to čini samo na jedan način. No, svaki vlasnik zna ponašanje svog psa, samo ga treba znati dešifrirati. Ako vaš pas radi jednu od sljedećih radnji (a možda čak i sve) vodi jedan sretan i zadovoljan život.


Pokazuje svoj trbuh


Samo psi koji se osjećaju sigurno, zaštićeno i posve vjeruju osobi pokazat će svoj najosjetljiviji dio, a to je trbuh. Ako vam pas dopušta da ga mazite po trbuhu i uvijek pored vas legne na leđa, znači da se osjeća sigurno, a to ujedno znači i sretno.

Traži fizički kontakt 


Ako vaš pas voli ležati uz vas, naslanja njuškicu na vašu nogu ili ruku, dira vas šapicama il njuškicom, odnosno općenito voli ostvariti fizički kontakt, to je znak sreće i privrženosti.Puno spavaju


Možda ovo na prvu zvuči čudno te kao znak da je vašem psu dosadno, no sretan i zadovoljan pas je onaj koji puno spava. Odrasli psi znaju spavati prosječno po 16 sati. Ako je pas nemiran, konstantno vas prati i traži pozornost, moguće je da je pod stresom.


Hvataju ga takozvane žute minute


Postoji psi koje često znaju uhvatiti takozvane žute minute koje se nazivaju “zoomies”. Pas kratko ili na par minuta trči po stanu, livadi ili stazi te se čini da neće nikad stati. Ovi napadaji energije su povezani sa srećom i događaju se kada su psi izuzetno sretni.


Nježni pogledi


Čini vam se kako vas netko promatra? Događa se da vas pas nježno gleda bez da traži išta zauzvrat? Nježni, pomalo sneni pogledi su njihov način da vam kažu da vas vole i da su sretni.