ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

VRLO NEPOŽELJNO

Video koji izaziva nelagodu: mama se spustila s bebom niz tobogan, reagirao i pedijatar

Autor: S.M.

21.10.2023. 13:30
Video koji izaziva nelagodu: mama se spustila s bebom niz tobogan, reagirao i pedijatar

Foto: TikTok ScreenshotVjerujemo da većina roditelja ima dobre namjere, ali svako toliko nečiji način roditeljstva postane viralan i mnogima ostavi upitnike nad glavom.


Jedan takav primjer je nedavni viralni video koji prikazuje mamu koja se s bebom spušta niz tobogan. Video je šokirao brojne ljude koji su ga pogledali i jedan je od onih snimaka na koje svatko ima komentar, a javio se čak i jedan pedijatar.


Na snimci se vidi mama koja se spušta niz tobogan tako da bebu drži za ruku. Tobogan je izrazito velik i strm za tako malu bebu pa se dijete umalo razletjelo po toboganu dok su gledatelji zadržavali dah.

Jedan korisnik TikToka komentirao je da bi “bebi bilo bolje da je išla sama ili da ju je mama posjela u krilo”, a neki su mišljenja da je u videu možda i lutka. Mnogi su zaključili da je sjedenje u krilu sigurnija opcija za bebu, ali tu se u raspravu uključio pedijatar Tommy Martin.


Kazao je da kao prvo, tako malo dijete nema što raditi na toboganu, a kao drugo, da bi dijete u majčinom krilu bilo još nesigurnije.


“Komentari ispod videosnimke su grozni. Svi ponavljaju da je dijete trebalo biti u krilu”, kazao je pedijatar.


Zatim je objasnio osnovna pravila sigurnosti što se tiče djece i tobogana.


“Prvo je pravilo osigurati da je tobogan prilagođen dobi djeteta. Očito, ovaj divovski tobogan nije prilagođen za bebu na snimci”, kazao je pedijatar dodavši da se i odrasli ljudi ozlijede na takvim toboganima.


Što se tiče stavljanja djeteta u krilo, Martin kaže da je to nesigurno jer često rezultira ozljedama.


“Nemojte stavljati dijete u krilo. Vidio sam mnoštvo djece u bolnici sa slomljenim udavima jer su se spuštala niz tobogane na krilu roditelja. Njihove malene noge se znaju zaglaviti ispod roditeljskih prilikom spuštanja i slome se”, zaključuje doktor, a prenosi YourTango.