Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mačkasta linija je out!

"Puppy eyes" pogled je najpopularnija tehnika nanošenja tuša, evo kako je izvesti

Autor: Mija Dropuljić

20.01.2023. 07:32

Foto: iStock

Look neodoljiv poput pogleda najslađeg psićaNitko ne može ostati imun na velike, nevine pseće oči koje nas tjeraju da učinimo sve za naše slatke četveronožne prijatelje.


Dobro je što ovo tajno oružje više nije rezervirano samo za psiće, već se sada može i lako rekreirati. Oči šteneta, na engleskom puppy eyes, sada se natječu s popularnim izgledom mačjih očiju.

Novi beauty trend dolazi iz Koreje gdje je posebno popularan jer, za razliku od seksi mačjih očiju, djeluje posebno slatko.


Puppy Eyeliner ostaje vjeran prirodnom obliku očiju i tek se na kraju lagano spušta prema dolje te oko općenito izgleda veće i okruglije. Ovaj način šminkanja očiju već se naveliko hvali na društvenim mrežama, posebno na TikToku, naravno. Tisuće uputa za šminkanje Puppy Eyes okupljene su pod hashtagom #puppyeyeliner.


A čini se da su i zvijezde lude za ultra okruglim očima. Billy Eilish je ovaj look iskoristila za proslavu svog 21. rođendana, a filmski lik Jenne Ortege, Wednesday, također je poznat po svojim velikim, melankoličnim očima.


@marirolveira #delineado #eyeliner #tutorial #eyes ♬ Sure Thing (sped up) – Miguel


A kako kreirati Puppy Eyeliner Look? Vrlo jednostavno!


Povucite liniju gornjih trepavica od unutarnjeg prema vanjskom kutu oka olovkom za oči po izboru (bez obzira radi li se o olovci, gelu ili tekućem tušu). Pokušajte crtati što ravnije.


Na vanjskom kraju kuta oka povucite olovku za oči vrlo malo prema dolje kako biste i dalje naglasili svoj prirodni oblik očiju. Zatim pažljivo spojite gornju olovku za oči s donjom linijom trepavica.


Da biste to učinili, povucite što ravniju liniju od sredine donje linije trepavica do vanjskog kuta oka. Sada spojite gornju i donju liniju eyelinera tako da nema oštrih rubova.


Možete koristiti uski kist kako biste suptilno zamutili prijelaze. Puppy Eyeliner Look je spreman!