Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Svježi izgled u čas posla

Uz ovaj savjet produžite život tulipanima u vazi

Autor: Mija Dropuljić

04.03.2023. 08:30
Uz ovaj savjet produžite život tulipanima u vazi

Foto: iStock

Ne očajavajte ako vaši tulipani izgledaju tužno. Imamo rješenje!Želite li unijeti proljeće u svoj dom? Tada ništa nije bolje od lijepog buketa cvijeća. Posebno su tulipani u velikoj potražnji u proljeće te su među najpopularnijim rezanim cvijećem. Ali što učiniti kada se tulipani nakon kratkog vremena spuste?


Influencerica Laury Byrnes na svom je Instagram kanalu podijelila trik koji je naučila od cvjećara. Ona piše: “Savjetovali su me da stavim malo izbjeljivača i šećera u vazu sa svježom vodom.” Zatim sve što trebate učiniti je promiješati smjesu, odrezati krajeve tulipana i u roku od 24 sata rezano cvijeće ponovno će izgledati kao novo.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli LAURA BYRNES (@laura.byrnes)


Izbjeljivač u vazi sprječava nakupljanje bakterija, dok šećer služi kao hrana biljkama. Savjet: malo limunske kiseline također uravnotežuje pH vode iz slavine i navodno poboljšava učinkovitost izbjeljivača.
Naravno, bitno je i pri kupovini tulipana obratiti pozornost da li su svježi. To možete provjeriti uz jednostavan trik. Ako lagano prijeđete prstom preko stabljika tulipana, trebale bi zaškripati, tada se smatraju ekstra svježima.