Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Čista ljubav

Upoznajte Društvo ljubitelja kružnih tokova kojim predsjeda "Gospodar prstenova"

Autor: Lucija Sučić

08.12.2022. 07:50
Upoznajte Društvo ljubitelja kružnih tokova kojim predsjeda

Foto: Pexels

Nije šala, radi se o ozbiljnom udruženjuU Velikoj Britaniji postoji jedno vrlo neobično udruženje: Društvo ljubitelja kružnih tokova Ujedinjenog Kraljevstva.


Ovo neobično udruženje započelo je kao šala još na Božić 2002. kada se Kevin Beresford, vlasnik jedne male tvrtke za tiskanje i printanje, zapitao kakav bi poklon mogao dati svojim klijentima.


Zaključio je kako su se svi već zasitili tradicionalnih kalendara, te su nakon sesije mozganja on i njegovi zaposlenici došli na veoma unikatnu ideju, a to je kalendar sa kružnim tokovima grada Redditcha. Na kalendaru se nalazilo 12 ponajboljih tokova koje okrug Worcestershire može ponuditi.
Kalendar je bio samo početak onoga što se uskoro razvilo u pravo udruženje, dok su Kevina, predsjednika udruženja, od milja prozvali “Gospodar prstenova”.


“Naš se kalendar počeo prodavati “Gospodar prstenova”, tako da sam se zaista počeo interesirati. Taj interes prerastao je u strast”, rekao je Kevin, kako prenosi Lad Bible.


“Ljudi vide kružne tokove kao nešto svakodnevno, no zapravo su prazna platna“, pojasnio je.


“Svih nas bi trebali privlačiti ove predivne umjetničke kreacije“, zaključio je, te se požalio kako vozači često samo prolaze kroz njih bez da se dive njihovoj unikatnoj arhitekturi.


Pokazalo se da njegova strast ima i pozitivnu stranu, te se osvrnuo na istraživanja provedena u Pennsylaniji koja su dokazala da kružni tokovi bolje utječu na sam tok prometa nego što to čine semafori, te uz to štede čak i do 40% goriva, kao što reduciraju šanse za prometne nezgode.


Zbog svoje velike ljubavi prema kružnim tokovima cijenu je platila njegova druga ljubav, odnosno žena, s kojom se razveo, te je izjavio: “Sada me barem nitko neće sprečavati da posjećujem kružne tokove kada god hoću“. Kevinovu web stranicu možete posjetiti ovdje, kao i stupiti u kontakt sa britanskim “Gospodarom prstenova”.