Foto: iStock/NL
Prije nego što se Talijani bace na pravo predjelo, često si “zagriju” želudac i okusne pupoljke s pravom poslasticom – grissinima.
Ovi ukusni i hrskavi štapići od dizanog tijesta savršeni su za utaživanje napadaja gladi dok čekate svoje jelo. Grissini su također ukusan međuobrok, a jednako dobro idu i uz ljetni piknik uz izbor sireva i vina.
Imamo pravi recept za ovu talijansku deliciju.
Sastojci:
- 500 g pirovog brašna
- 20 g kvasca, svježeg
- 275 ml vode, mlake
- 10 grama soli
- 30 grama maslinovog ulja
- sezam za posipanje
- Malo vode
Priprema:
U zdjelu za miješanje stavite brašno od pira, svježi kvasac, mlaku vodu, sol i maslinovo ulje te ručnom miješalicom umijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu 15 minuta.
Zatim tijesto razvaljajte u pravokutnik cca. 0,5 cm debljine i cca. 25 cm širine, premažite vodom i obilato pospite sezamom.
Zatim ostavite da odstoji još 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Sada tijesto izrežite na trake širine 1 cm i malo smotajte. Pojedinačne trakice slažite na lim obložen papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta.
najnovije
najčitanije
Zadarski prsten
sustav javne odvodnje
Projekt će znatno povećati priključenost na sustav odvodnje
Zadarski prsten
gospodarski uzlet
Započeo veliki poduzetnički projekt u Sv. Filipu i Jakovu
Zadarski prsten
Inicijativa urodila plodom
Trajekt Jadrolinije zvat će se »Vrsi«
Zadarski prsten
turistički potencijal
Kameni ledenjak postaje edukativni geološki park
Tenis
ATP Sioux Falls
Borna Gojo osvojio drugi Challenger u karijeri
Scena
kulinarski izazovi
Večera za 5 donosi novo zadarsko izdanje! Ima i poznatih lica
Zadar
OBAVIJEST
HEP JAVLJA! Poveći broj ulica u Zadru i županiji u ponedjeljak bez struje
Zadar
MODNA ANALIZA
Street style spektakl na posljednjoj listopadskoj suboti
Zadar
gdje u kupnju?
Radna je nedjelja samo nekim trgovinama, donosimo popis
Scena
POZVAO IH MODRIĆ