Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Samo prirodno

Ukrasite bor na zero waste način uz 3 ideje

Autor: Lucija Sučić

28.11.2022. 07:11
Ukrasite bor na zero waste način uz 3 ideje

Foto: iStock

Ako ovih blagdana želite ostati u duhu održivosti, evo kako to i dalje možete dok vaše drvce izgleda magičnoPonekad božićni ukrasi za bor mogu biti zaista kičasti, a uz to, ukoliko ih poželite mijenjati svake godine stvara se golema količina otpada što ekološki i nije baš najprihvatljivija opcija.


Ako niste fan gomile plastike, šljokica i umjetnih dekoracija za bor, donosimo ideje za ukrašavanje božićnog drvca koje su održive, prirodne i zero waste.


Jedna od ideja za ukrašavanje drvca su sušene narančine kriške koje će, osim predivno izgledati obješene na granama vašeg drvca, zamirisati prostoriju poznatim blagdanskim notama. Dodatna ideja je objesiti štapiće od cimeta zbog kojih će vam dom mirisati neodoljivo.
Izvrstan način za ukrašavanje bora su i “kuglice” napravljene od češera, za što će vam trebati samo malo jutene špage ili neke druge ukrasne trake. Na taj način postići ćete totalno neutralan, a opet bogat dekor.


Od drvenih kuglica možete napraviti simpatične vertikalne ukrase koji će izdaleka nalikovati na sige. Decentno, a predivno.


Ovo je samo jedan od dokaza kako vam za bogato okićen bor nije potrebno puno novca i prekomjeran broj kuglica i lampica, već samo  malo mašte i pokoja jutena špagica.