Foto: Pixabay
Nema ograničenja za još začina, ukoliko ih želite dodati
Bogate blagotvornim svojstvima, srdele su dragocjeni saveznici našeg zdravlja, a zajedno s peršinom daju život vrlo laganom i vrlo ukusnom jelu.
Ispeći ih na roštilju je najbolji izbor jer na taj način ne dodajete masnoću ovoj ribi, ali i neprijanjajuća tava sa samo kapljicom ulja također je u redu.
Sastojci:
- 400 g svježih već očišćenih srdela
- 2 korice limuna
- soli po ukusu
- 50 g nasjeckanog peršina
- 1 žličica crnog papra
- 1 zdrobljen češanj češnjaka
- 2 žlice bijelog vina
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema: Pripremite umak tako da pomiješate peršin, papar, češanj češnjaka i sitno naribanu koricu limuna. Također dodajte bijelo vino, limunov sok i ulje.
Pecite srdele u neprianjajućoj tavi (ili na roštilju) jednu minutu sa svake strane.
Kad ste spremni za posluživanje, ulijte malo umaka na tanjur, na vrh stavite srdele i začinite ih još umakom.
Popunite s prstohvatom soli i limunovom koricom narezanom na trakice.
najnovije
najčitanije
Ostali sportovi
Talijan u problemima
Drugi tenisač svijeta propušta ATP turnir u Rimu
Zadar
Tuže poslodavce
Djelatnici županijske Službe sanitetskog prijevoza potražuju gotovo 300 tisuća eura
Novosti
kazneni postupak
Rusija raspisala potjernicu za Zelenskijem
Novosti
NIZ KOMEMORACIJA
Srbija obilježava tužnu obljetnicu i drugog masovnog ubojstva, sve se dogodilo u samo dva dana
Hrvatska
Zvukom sirene
U Kumrovcu obilježena 44. godišnjica smrti Josipa Broza Tita
Županija
TRAGEDIJA U MORU
Đani Iglić o stradalom roniocu: ‘Bio je veliki profesionalac koji je znao sva pravila ronjenja’
Zadar
PU ZADARSKA
Zbog utrke u nedjelju pojačan promet i gužve, policija uputila preporuku vozačima
Zadar
ĐIR PO GRADU
[FOTO] Subotnja špica bila je krcata Zadranima i turistima, pogledajte koga smo sreli
Zadar
SANACIJA KROŠNJI
Od ponedjeljka se zbog radova privremeno zatvara ova ulica u Zadru
Zadar
OLDTIMER IZLOŽBA 2024.