ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

"Strawberry Brunette"

"Smeđa jagoda" je najsočniji trend boje kose ikad. Jako nam se sviđa za jesen

Autor: Mija Dropuljić

23.10.2023. 07:35

Foto: iStock

Jagoda smeđa savršen je trend boje kose za prve hladne dane.Ljeti smo bili ludi za jarkim nijansama, a u jesen žudimo za prigušenijim tonovima. Čim posvuda vidimo crveno lišće i tamnosmeđe kestene, poželimo jesenje boje i u kosi pa se trend “smeđa jagoda”  savršeno uklapa u našu viziju jeseni. Nekoliko smjernica


Jagodasto smeđa, također poznata kao “Strawberry Brunette”, ponovno je velik hit ove jeseni.  Slično izgledu jagode prelivene čokoladom, u trendu se kombinira nijansa crvene preko crne i smeđe boje kose.
Iako nema čvrstih pravila kada se radi o tome koja će nijansa najbolje odgovarati vašoj specifičnoj boji kože, morate imati na umu nekoliko smjernica.


Jedan od procesa razmišljanja je da su duboke nijanse crvene poput bordo ili mahagonija izvrsne na tamnijim tonovima kože. Neutralni tonovi kože koji nisu pretjerano topli mogu nositi crvenu boju kose koja je istovremeno topla ili hladna.


Topliji tonovi kože obično dobro pristaju s toplijim crvenim tonovima, poput pravih crvenih i bakrenih, dok svijetli tonovi kože često bolje pristaju s hladnim crvenim tonovima plave boje.Kako zatražiti jagodasto-smeđu boju kose u salonu


Međutim, u konačnici, vaš izbor nijanse svodi se na osobne preferencije, a ako vam je teško odlučiti koja boja najbolje pristaje vašoj boji kože, uvijek možete pitati svog frizera za preporuke na temelju vaše trenutne boje kose. 


Budući da je ideja iza jagodasto smeđe boje kose miješanje vaše prirodne crne s crvenim nijansama, zamolite svog kolorista da uključi balayage, bojenje kose ili tehnike isticanja s pramenovima.


Provjerite je li vam također jasan omjer crne i crvene boje kako biste bili sigurni da vas krajnji rezultati neće iznenaditi.


Kako njegovati jagodasto-smeđu boju kose kod kuće


Kada njegujete svoju novu boju kose, važno je koristiti šampon bez sulfata kako biste izbjegli izbljeđivanje. Ako koristite vruće alate ili radite toplinsko oblikovanje, trebat će vam proizvod za zaštitu od topline i zauzvrat povećava dugotrajnost vaše boje.


Također možete isprobati “crveni” šampon ili mousse proizvod. Postoje različiti proizvodi koji imaju crvene tonove koji mogu ostaviti boju u vašoj kosi između posjeta salonu.


Crvena svakako ima tendenciju da izblijedi brže od većine boja, a smeđa jagoda nije ništa drugačija. Ako želite zadržati svoju boju kose što svježijom, predlažemo odlazak u salon na preljeve koji obično traju oko četiri tjedna prije nego što počnu blijediti.