Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ponovni hit

Bakrena boja kose u trendu i 2023.

Autor: Marija Orešković

07.02.2023. 16:15
Bakrena boja kose u trendu i 2023.

Foto: PixabayBakrena boja kose zasigurno je obilježila 2022. godinu, a njome se posebno proslavila manekenka Kendall Jenner. Riječ je o boji kose koja je obilježila sedamdesete, ima u sebi dozu smeđe nijanse, ali sadrži neizostavan zavodljiv crveni odsjaj koji joj daje posebnu čar. Nijansa koju se najčešće moglo viđati u prošloj godini, a osvojila je srca i raznih modela kao i glumica, sastoji se od niza smeđih i ružičastocrvenih pramenova.


Bakreni tonovi su sebi imaju nijansu crvene što vam daje mogućnost da se igrate svjetlijim i tamnijim nijansama iste. Spomenuti tonovi ipak najbolje pristaju osobama toplijega tena, odnosno žućkastog podtena koji savršeno pristaje bakrenoj nijansi kose. Postoji još jedno pravilo koje je jednostavno koliko i logično, ako ste svjetlije puti, birajte svjetlije nijanse bakrene boje kose, a ako ste tamnije puti, dakako, tamnije nijanse. Ova bogata boja zapravo je svjetlija od kestenjaste, a njezina baza su žuto zlato i narančaste nijanse, međutim, treba paziti, s obzirom na to da ova boja kose izgleda dobro ako je njegovana i sjajna, ne pazi li se na njegu i zdravlje kose, bakrena boja može izgledati loše i dodati vam godine.


Uz bakrenu boju kose preporučuje se da u ormaru prevladavaju nijanse crne, smeđe, zlatne i bijele. Međutim, svjedoci smo da se u današnje vrijeme sve može kombinirati te kombinacija narančaste i roze koja se ne preporučuje može izgledati dobro ako se odaberu odgovarajući tonovi. Kada je u pitanju make up, preporučuje se minimalizam i prirodni izgled, s obzirom na to da ova boja kose već sama po sebi plijeni dovoljno pažnje, no, mi ni u tom slučaju ne bismo postavljali stroga pravila, i uz ovakvu boju kose dozvoljeno je naglasiti usta ili oči.
Kako bi bakrena kosa trajala što dulje te bila sjajna i nježna, ne smijete zaboraviti na kvalitetnu njegu. Osnovni su šamponi i drugi proizvodi za obojenu kosu, uz njih će vaša vatreno bakrena boja šarmirati okolinu tjednima i produljit ćete joj sjaj.