Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Toplije vrijeme

Proljeće znači da je vrijeme za uređenje vanjskih prostora. Imamo 4 budget friendly ideje

Autor: Lucija Sučić

17.03.2023. 07:56
Proljeće znači da je vrijeme za uređenje vanjskih prostora. Imamo 4 budget friendly ideje

Foto: iStock

Sada je idealno vrijeme za radove i uređivanje balkona, terasa i vrtovaPomalo stiže vrijeme da počnemo razmišljati o uređenju vanjskih prostora, pogotovo balkona i terasa!


Proljeće je iza ugla te ćemo uskoro sve više vremena provoditi vani. Ako ste imali ideju ove godine obnoviti vanjski prostor u kojem boravite tijekom proljeća i ljeta, sada je idealno vrijeme za radove i uređivanje, a mi imamo neke ideje koje vas neće puno koštati, no koje će vaše prostore podići na jednu novu razinu i definitivno ih osvježiti, bilo da se radi o balkonu, terasi ili dijelu vrta.


Vanjske zavjese


Jedan od načina da stvorite atmosferu u vanjskom prostoru je da objesite lepršave zavjese.
Osim što nisu pretjerano skupe, pomoću ovog jednostavnog detalja možete napraviti veliku razliku kako u ugođaju prostora tako i u estetskom doživljaju.


Također, one su odlične za zaštitu od sunca.


Začinsko bilje


Teglice, posude ili ako to prostor dozvoljava gredice sa začinskim biljem predivne su za vidjeti, odlično mirišu, i ono što je najbolje – koristiti će vam u kuhinji za pregršt jela!


Inspirirajte se ovom višekatnom žardinjerom koju možete osim za začinsko bilje koristiti i za cvijeće, ali i neko manje bilje poput jagoda.


Viseće žardinjere


Kad već pričamo o žardinjerama, predivne su one duguljaste viseće, koje sami možete napraviti od ostataka drva.


Možete ju objesiti na balkonu ili terasi, te će vaše bilje na visini biti sigurno od znatiželjnih njuškica i puževa.


Vjetrena zvona


Vjetrena zvona divan su auditivni ukras za vanjske prostore! Bilo da su metalni, drveni ili od kojekakvih drugih materijala, zvuk vjetrenih zvona divno se uklapa u čitav ambijent.