Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sve za mladost

Poduzetnik troši 2 milijuna dolara godišnje na brutalnu anti age rutinu

Autor: Lucija Sučić

30.01.2023. 07:24
Poduzetnik troši 2 milijuna dolara godišnje na brutalnu anti age rutinu

Foto: iStock

Buđenje u pet i dvadesetak dodataka prehrani i lijekovaBryan Johnson, tehnološki magnat koji je svojedobno prodao svoju tvrtku Braintree Payment Solutions eBayu za 800 milijuna dolara, tvrdi da njegove godine baš i ne odražavaju njegovo zdravlje i izgled.


Iako ima 45 godina, kaže da ima srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka, a kapacitet pluća i kondiciju 18-godišnjaka, a sve zahvaljujući dnevnoj rutini koja ga košta oko 2 milijuna dolara godišnje.

Mega bogat softverski programer navodno ima tim od 30 liječnika koji prate i nadgledaju njegove tjelesne funkcije te smišljaju načine kako preokrenuti proces starenja u svakom njegovom organu.


I Johnson i njegov tim opsjednuti su znanstvenom literaturom o starenju i dugovječnosti, a Johnson je s brutalnom anti age rutinom počeo prije nekoliko godina. Do danas je uložio milijune u edukacije svog tima i naprednu opremu kako bi postigao svoj krajnji cilj – tijelo 18-godišnjaka.


Rutina koju slijedi naziva se “Projekt Blueprint”, te uključuje stroge smjernice prehrane, tjelovježbu, spavanje svaku noć u isto vrijeme, kao i razne ekstremne i ponekad bolne medicinske postupke za praćenje i mjerenje njegovog napretka. Napredni krvni testovi, magnetska rezonanca, ultrazvuk, pa čak i kolonoskopija, sve su to dijelovi Johnsonovog rigoroznog režima koje obavlja na mjesečnoj bazi.


“Liječim sportaše i holivudske slavne osobe i nitko ne pomiče granice toliko koliko Bryan”, rekao je Jeff Toll, internist iz Johnsonova tima. Ali sav ovaj rad, bol i troškovi su se isplatili, jer znanstvenici iz njegovog tima kažu da je tehnološki mogul doista sve mlađi.


Gledajući Bryana Johnsona, jasno je da izgleda mnogo mlađe od prosječnog 45-godišnjaka, ali liječnici iz njegovog tima tvrde da njihovi podaci pokazuju i drastičan napredak unutar njegovog tijela. Naizgled ima srce zdravog 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka, a kapacitet pluća i kondiciju 18-godišnjaka.


Također ima samo 5% – 6% tjelesne masti, što je prilično značajno za njegovu dob.


Međutim, Oliver Zolman, 29-godišnji liječnik regenerativne medicine koji je zadužen za Johnsonov liječnički tim, tvrdi da su trenutni rezultati tek početak, te da im preostaje još stotine zahvata za istraživanje, te da očekuju da će njegovo stanje znatno poboljšati.


Među desecima tretmana i postupaka u Projektu Blueprint nalazi se i nanošenje čak sedam dnevnih krema, kao i tjedni peelinzi i laserska terapija. Svakog jutra budi se u pet sati i uzima dvadesetak lijekova i dodataka prehrani.


Iako su mnogi optuživali Bryana da pati od psiholoških poremećaja i poremećaja u prehrani, liječnici u njegovom timu oduševljeni su njegovom predanošću dugovječnosti i preokretu starenja. U njihovim očima, on je svoje tijelo posvetio znanosti u nadi da će otkriti odgovore koji bi mogli koristiti cijelom čovječanstvu.