Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ima dobrih ljudi

Pilot udomio psa kojeg je u zračnoj luci čekala tragična sudbina

Autor: Mija Dropuljić

16.01.2023. 07:06
Pilot udomio psa kojeg je u zračnoj luci čekala tragična sudbina

Foto: iStock

Tužna priča sa sretnim završetkomKrajem kolovoza dogodio se tužan događaj u međunarodnoj zračnoj luci San Francisco (SFO). Putnik je ostavio svoje jadno štene samog na carini. Sve je vodilo tome da se jadnog psića eutanazira. Ali tada su zaposlenici zrakoplovne kompanije učinili pravu stvar.


Putnik iz Kine poveo je svoje štene u zrakoplov, ali nije pokazao potrebne dokumente po dolasku kako bi psa uveo u Sjedinjene Države.


Umjesto da se pobrine za problem koji je nastao, neimenovani putnik je odlučio ostaviti četveronožnog prijatelja samog u zračnoj luci i nastaviti put prema New Yorku.
Situacija je zrakoplovnu tvrtku United Airlines stavila pred teško pitanje: što ćemo sada sa psom?


Pravno su imali dvije mogućnosti: ili su četveronožnog prijatelja mogli poslati natrag u Kinu ili su ga mogli ostaviti u zračnoj luci. Međutim, bilo koja od ovih mogućnosti značila je da će pas biti eutanaziran. Međutim, neki zaposlenici Uniteda htjeli su to spriječiti i pokušali pronaći treću opciju.Vincent Passafiume, Unitedov voditelj korisničke službe i njegov tim u zračnoj luci kontaktirali su Unitedove odjele za vladine poslove u Washingtonu i San Franciscu kako bi potaknuli američki Centar za kontrolu zaraznih bolesti (CDC) da dopuste iznimku od svojih propisa.


Pas, kojeg je zrakoplovni tim od milja nazvao “Polaris” po njihovoj poslovnoj klasi, živio je u zračnoj luci u San Franciscu tijekom procesa donošenja odluke. Zaposlenici su spremili krevet za životinju i s ljubavlju je danonoćno čuvali, vodili u šetnju i razmazili poslasticama.


Na kraju je CDC odlučio da Polaris ne mora biti eutanaziran. Umjesto toga, pas je četiri mjeseca proveo u karanteni u Los Angelesu.


United je u ta četiri mjeseca krenuo u potragu za prikladnim domom, a mogle su se prijaviti samo odgovarajuće obitelji koje su u to vrijeme radile za United Airlines.


Od 35 zahtjeva za Polaris, obitelj je na kraju odabrao pilot William Dale. Posvajanje je zapečaćeno 15. prosinca malom zabavom na terminalu 3 zračne luke San Francisco.