Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Zdrava prehrana

Ovo voće ubrzava sagorijevanje masti. I to odmah

Autor: Mija Dropuljić

16.02.2023. 07:32
Ovo voće ubrzava sagorijevanje masti. I to odmah

Foto: iStock

Riješite se viška kilograma uz pametan odabir namirnicaZimi uvijek nakupimo pokoji kilogram viška. Ako želite do ljeta vratiti svoju staru formu ili je pak napokon steći, vrijeme je da već sada počnete vježbati te paziti na zdravu i raznoliku prehranu. 


Brojne namirnice imaju pozitivan učinak na ubrzavanje metabolizma te na sagorijevanje masti. Ovo voće se s razlogom naziva “super”, osim što je izuzetno zdravo, ono je pravi borac protiv viška kilograma. 


Šipak ubrzava metabolizam


Šipak je bogat antioksidantima koji ubrzavaju metabolizam. To znači da ćete sagorijevati više kalorija te potaknut proces mršavljenja. Najefektniji način za unos šipka je putem soka. 


Jabuke i kruške
Jabuke i kruške sadrže pektin, vlakno topivo u vodi koje sprječava skladištenje masti. Uz to su ove voćke odličan odabir za međuobrok. Osim što su zdrave, također sprječavaju napade gladi i čine nas sitima. 


Naranča i grejp


Ovi citrusi su izvor vitamina C koji nam nije samo neophodan za zdravlje, ono pozitivno utječe na ubrzavanje metabolizma, no isto tako pomažu u regulaciji razine inzulina. 


Taj moćni avokado


O svim prednostima avokada se priča već godinama. Znanstvenici smatraju kako je on jedan od najboljih izvora nutrijenata. Sadrži puno vlakana, ali malo ugljikohidrata, sprječava upale, snižava razinu kolesterola i općenito pozitivno djeluje na zdravlje. 


Šumsko voće


Šumsko voće je odličan izvor hranjivih tvari i vlakana. Uz to nas drži sitima. Borovnice i maline ubrzavaju metabolizam, a kupine su poznate po svom niskom udjelu kalorija. Zbog toga je šumsko voće često odabir za zdravi doručak.