Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zdravo čišćenje

Ovo su najbolji savjeti za detoksikaciju organizma

Autor: Mija Dropuljić

12.01.2023. 08:03
Ovo su najbolji savjeti za detoksikaciju organizma

Foto: iStock

Uz ove savjete možete poništiti loše učinke prekomjernog uživanja u hrani i očistiti vaše tijelo od toksinaKako bi se riješili lošeg osjećaja nakon prejedanja, poželjan je režim detoksikacije. Uz ove savjete možete poništiti loše učinke prekomjernog uživanja u hrani i očistiti vaše tijelo od toksina. 


Odreknite se kave i svakodnevno pijte zeleni čaj


Pijenje zelenog čaja ima velike prednosti. Mnogi nutricionisti se slažu kako redovito pijenje zelenog čaja pomaže u mršavljenju. Čaj oksidira mast i uklanja višak vode iz tijela.


Jedite probiotičku hranu


Pametno je u prehranu uključiti namirnice poput probiotičkog jogurta ili sličnog pića. Probiotici su prirodne i dobre bakterije koje uspostavljaju ravnotežu u probavnom sustavu.


Započnite dan s pićem za podizanje energije
Prirodni sokovi odličan su booster za naš organizam. Na primjer sok od ananasa i naranče zajedno čine ukusno piće. Možete koristiti svježe iscijeđene sokove svježeg ananasa i naranče. Ne zaboravite razrijediti vodom. Ili upotrijebite sok od rajčice i dodajte svježe iscijeđeni sok od mrkve.


Počnite se baviti jogom


Vježbe joge osobito su korisne za jačanje tijela, čineći ga gipkim i mladolikim. Kombiniraju se s vježbama disanja, čime se poboljšava oksigenacija, pročišćavaju organski sustavi i potiče opuštanje tijela i uma. Također pomaže u smanjenju stresa.