Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Tivoli World

Osoblje napuštenog zabavnog parka i dalje ondje "radi" zbog neobične klauzule u ugovoru

Autor: Lucija Sučić

30.11.2022. 07:30
Osoblje napuštenog zabavnog parka i dalje ondje

Foto: Pixabay

Park se zatvorio prije dvije godine, i to prema svemu sudeći, permanentnoNapušteni zabavni park naziva Tivoli World nalazi se u Benalmadeni u Španjolskoj, te je zatvoren već dvije godine zbog pandemije.


Možda će vas na prvu iznenaditi u koliko je dobrom stanju za park koji je već toliko dugo zatvoren, no to je zato što ga osoblje regularno održava unatoč tomu što park ne radi.


@calebstoys Abandoned theme park, Benalmadena Spain 📍#themepark #tivoliworld #benalmadena #malaga #covid #abandonedplaces #travel #fyp #foryourpage #creepy ♬ Theme park – OVN
Tivoli World nekoć je bio izuzetno popularno mjesto, no pandemija je uzela danak te je nakon 47 godina rada, 2020. park morao radi sigurnosti svojih posjetitelja i osoblja biti zatvoren.


No svi su se nadali da će to biti samo privremeno, što je ispočetka i bio slučaj, jer se na nekoliko mjeseci uspio otvoriti, no uskoro je park bio suočen s realnošću i jednostavno su troškovi održavanja i vođenja parka postali preveliki te je park morao zatvoriti svoja vrata, ovoga puta za stalno.


Ono što je ostalo je potpuno funkcionalan i operativan zabavni park, a svoj izgled duguje tomu što ga osoblje još uvijek regularno održava, skoro pa jednako kao kad je bio otvoren.


No to ne rade iz velike ljubavi prema parku (iako im zasigurno, kao i mnogima, fali njihovo zabavno radno mjesto), već radi neobične klauzule u ugovoru koja im brani da traže novi posao, piše Lad Bible.


Tako se 87 radnika nalazi u neobičnoj poziciji gdje ne smiju tražiti novi posao, a za ovaj koji obavljaju, iako su registrirani da rade, nisu plaćeni. Stoga, umjesto da sjede doma ne radeći baš ništa, složno odlaze održavati park u slučaju da se isti ponovno otvori. No sudeći prema informacijama s Malaga Weba, izgleda da je permanentno zatvoren.